Baš sam htio komentirati, 3 godine razlike (3 godine razvoja i proizvodnje), xy stotina EUR-a više da bi vidio nekakve razlike, rekao bi kod 95% korisnika nevidljiva i ono najvažnije, nepotrebna razlika.
Citiraj:
Autor Wizzard
Iskreno bilo bi žalosno da takav uređaj kao 16promax ne daje kvalitetu s obzirom na cijenu..uspoređivao sam moj 15pro i 16pro i odustao sam od nadogradnje za 16 seriju..čekamo 17 pa da vidimo kakve značajke će donijeti na godinu..mada i sad već spekulacije pokazuju razlike pogotovo u kamerama..i vraćanju na aluminij i nehrđajući čelik..no vrijeme će pokazati svoje..
Ah da..zaboravih neka te služi novo čedo dugo i bez problema.. 
|
Ne vjeruj takvim špekulacijama, tek je 16 izašao prije par mjeseci, do par dana prije release-a nisu znali kakav će biti. A već se komentira 17.
Bojim se da sljedećih puno generacija neće biti ništa ekstra vrijedno novca, svakih 3 generacije zamjeniti mobitel i to je to. Ili čak i 4 danas.
Da uzimam mob, uzeo bi pro samo zbog ekrana, čak se ne bi ni žalio da uzmem 15PRO, 16, osobno, osim nekakvog gušta, bacanje novaca. Kad je službeni, naravno, može i 37PRO, službeni se ne odbija.
Citiraj:
Autor 1v@n
Ma vidi se razlika na detaljima, pogotovo ako pogledaš prozore ili recimo skelu. Postprocesing tj. noise reduction na 13 pojede sve detalje.
Da, za to moraš otvoriti sliku na kompu i gledati to na većem ekranu. Na samom uređaju, bez zumiranja, ili na fotki uploadanoj na društvene mreže...teško će itko pronaći drastične razlike. Više me muči flare koji nikako da riješe, a koji je puno izraženiji na 16
|
Otvoreno na 49" ekranu na kojeg je spojen M1 macbooku i ja ne vidim razlike. Mislim, vidim, ali najbolje da kažem, da mi pokažeš jednu sliku pa drugu, ne znam koja je slikana kojim mobom.
Ti, kojemu je to kruh na stolu, vidiš. A ja sam se stvarno trudio da primjetim.

Tak da, gore rečeno, taj 16PRO je upgrade za 5% kupaca, ako i toliko.
Naravno, mob je i dalje top, bez jebemti...