View Single Post
Staro 16.11.2024., 14:30   #3801
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Nije mene strah ničega. U windowsima 11 jedino što je nepoznato je nakon kojeg random reboota budeš dobio BSOD i više ne budeš mogao koristiti svoje računalo. Jer, jebiga, deveti ogromni feature update nije testiran a netko mora na kraju testirati. Ne treba mi to smeće i đenja. Imaju milijarde korisnika pa neka im oni testiraju daju vlastite podatke za majnaje, nisu im još i moji potrebni.
mkey drag si mi al sad ga dramis izvini. Koristim Win 11 od izlaska i osim par stvari koje zivciraju OS je rock solid i dosad ga nijedan Update nije skrsio. Ako ga ne zelis koristiti, ok sve 5 svatko ima pravo na svoj komp staviti sto zeli. Al od ekipe koja drami oko 11-ice mi se vec riga iskreno. Tak je bilo za svaku verziju Windows OS-a od XP-a na dalje a na kraju su svi zavrsili na istom. Uvijek je tak bilo i tak i bu. Komp je samo alat s kojim zelis "nesto" napraviti a svi znamo da kad je Desktop u pitanju Windows je i dalje car sto se tice izbora aplikacija. I ne ne vjerujem da ce se u dogledno vrijeme to izmjeniti kolko god bismo i ti i ja htjeli da je drukcije. Draze mi je koristiti Linux kao Desktop OS zbog nacina na koji sve funkcionira ali ako mi treba hrpa aplikacija koje su pisane za Windows ili mi hardwer ne sljaka stabilno ili samo polufunkcionalno na istom onda si primoran koristiti OS za koji imas drivere i support.

Suma sumarum > nit je Linux sveti gral savrsenosti nit je Windows 11 takvo sranje kakvim ga mnogi prikazuju. Koristi ono sto ti omogucuje da efikasno odradis sto trebas. Ako te svaka Linux distra na tom kompu prca u mozak sa takvim bugovima ili se s njima pomiris i nades workaround ili te funkcije vise ne koristis ili stavis OS koji radi kak spada i za koji su driveri napisani kak spada i vozis dalje (hint: druga distra nece rijesiti problem ovdje doslovce mislim na prelasku sa Linux sklopa drivera na Windows). Kad je Server u pitanju moj je izbor uvijek Linux ali kad je Desktop u pitanju...iskreno zaboli me vise, koristim ono sto mi zadaje manje glavobolje i sto iskoristava hardwer do punog potencijala i bok. Dal je to Linux ili Windows ili nekaj trece - zaboli me kiki.
tomek@vz je online   Reply With Quote