Tema: Koji UPS
View Single Post
Staro 12.11.2024., 18:39   #481
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Hm, nisam nasao UPS temu, osim koji i preporuke pa evo odlucio ovdje pisati. Slobodno me uputite na dobru temu ubuduce

Uglavnom, pred jedno 2g sam kupio bedasto jeftine apc easy ups letve, konkretno BV650I-GR, mini letva s 4 uticnice i jednom 12v 7ah baterijom. 650va, 375w kaze. Koristio sam ih doma u racku, jedna je bila oko 150W a druga oko 30W opterecena. Ova koja je bila slabije opterecena je jednog dana odlucila konstantno tuliti. Nisam se sjetio procitati kaj to znaci, pa sam zakljucio da je baterija gotova jer ipak su godine tu. Danas je druga koja je imala oko 150w na sebi isto tako propjevala. Ovaj put sam isao citati o cem se tocno radi. Ugrubo pise, ili je false positive pa probaj resetirat ali u pravilu je tocno i mjenjaj bateriju unutar 2-4 tjedna.

Jasno mi je da su ovo igracke maltene i da im ne bi trebalo biti mjesto u racku. Ali s druge strane rack relativno skromno trosi - 200-300w total pa sam ih mislio ostaviti.

Uspio sam otvoriti jednu za probu i lol, unutra je 12v7ah baterija. Slucajno od drugog projekta imam 12v9ah bateriju u milimetar istih dimenzija, tako da teoretski ju mogu zamjeniti.

Dok sam spojio voltmetar, napon na ovoj bateriji u letvi je bio 12.6 sto je ajmo reci uredno, iako ne znaci nista bez opterecenja.

Poanta posta: da li da mjenjam baterije u obe letve, ili kako da provjerim jel su baterije pri kraju, s cime opteretiti?
Ako uzimam baterije, osim dimenzija na koje moram paziti, kak znam da uzimam dovoljno jaku, koja moze tih 10+ A isporuciti ako treba?

Trenutno je u jednoj letvi Leoch DJW12-7.0 baterija originalno. Ova koju sam doma naso za snap in zamjenu je Panther abs line agm 12-9.0 saas12-9.0.

Ili da to sve sutnem kroz prozor i uzmem nekaj ozbiljnijeg, eventualno rack mounted kad vec imam rack, u rangu 500-1000w pa nek se nađe? Jel eaton i dalje prvi za gledati? Moze i non rack mount ako moram jos ruke za rack kupovati
johnsmith je offline   Reply With Quote