View Single Post
Staro 12.11.2024., 10:35   #5735
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Evo upravo uspio bez gubljenja svih programa i podesenja napraviti prijelaz na Windows 10 Enterprise IoT LTSC sa Win 10 Pro 22H2.

Prvo Win 10 Pro 22H2 sa massgrave valja prebaciti na Win 10 Enterprise IoT.
Onda HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion i "EditionID" promjenit u "EnterpriseS" i F5 za spremit i ne zatvarati Registry Editor.

Sa massgrave skinuti Windows 10 IoT Enterprise LTSC.iso i rufusom napraviti instalacijski USB stick.
Pokrenuti instalaciju iz windowsa sa sticka direktno, kada instalacija dodje do koraka sacuvati sva podesenja i programe onda se moze zatvoriti Registry Editor i nesto ostalo ako imate otvoreno, Firefox itd...

Instalirat ce se Windows 10 Enterprise LTSC ( non IoT ) i onda opet na massgrave imate uputu kako prvo promjenit u Windows 10 IoT Enterprise LTSC.
Onda HWID metoda i to je to...

Ostalo jedno poslozit ikone na monitoru jer su sada sve zbuksane na jednu stranu

No uredno radi sve, kamera, PCI-e tv kartica, PCI SB zvucna i to sve na china Unknown 6-Series/7-Series/C60x/X79 maticnoj. Win update odmah povukao par komada i valja jos "ocistiti" systemski disk od prijasnje instalacije windowsa sa Clean up system files.

Ono sto je zalosno da sam imao original tj. platio Win 10 Pro licencu i sada radi ukidanja podrske covjek mora raditi ovakve akrobacije ako ne zeli prijeci na Win 11 iz bilo kojeg razloga.

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Brzinski preletio massgrave upute i ako sam dobro shvatio, ova čudesa se ne plaćaju? Uzmeš taj key iz uputa....ili ipak treba odnekud kupiti ključ?
I ima li smisla ići odmah na w11 IoT?

Decki ako jos nije jasno massgrave linka na MS linkove dakle jel skinuli Windows sa tog ili MS sajta > svejedeno. Massgrave aktivacija je crack i samim time teska ilegala. Zato postoji izricito legalna verzija sajta:

https://gravesoft.dev/

Korisno kao sabirnik linkova na MS produkte ali tu prica staje.
tomek@vz je offline   Reply With Quote