View Single Post
Staro 12.11.2024., 00:43   #354
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Da, makar mislim da im je već obojici pun kufer kojekakvih komentara na svaki 1080p CPU video, pa se onda zainate i ovak dodatno pojačaju na 11, jer Steve je čak i u tom videu ponovno napomenul zbog čega su odustali od 1440p i 4K testiranja, a prije toga je u podcastu skoro 2h pričal o općenitom CPU testiraju. Tak da uopće ne sumnjam kak im je već lagano dosta prozivke radi isključivo 1080p CPU testiranja. Na ovaj ili onaj način, pokrili su sve moguće i još budu dodatno odvrtjeli kaj god im se čini vrijedno pokrivanja, a Heavy Metal Steve bi u svojem stilu vrlo lako mogel složiti UserBenchmark dokumentarac.
Razumijem njegove argumente. Dodao bih da po steam surveyu i dalje velika većina ljudi igra na 1080p, pa ti rezultati sigurno nisu bezvrijedni. On kaže da se testirajući CPU u niskoj rezi bolje vidi snaga pa kad jednom dođu teži naslove, bolje će se diferencirat procesori, to je istina, ali ti naslovi će bit teži i za grafu. Ako ćemo ić tom logikom, onda treba testirat u 360p, tamo će se najbolje vidit razlike između proceva To je jedan oblik future proofing argumenta, protiv čega sam inače uvijek bio (jel može sad neko provjerit kako je igrat novije naslove na nekom recimo Ryzenu 1700/2700 koji je eto uzet po modelu ima 8 jezgri pa će trajat duže)
I razumijem da ljudi imaju različite use caseove, ali evo recimo nek jednom napravi ovakav bench. Nek uzme 10-ak proceva i neku potpuno mainstream grafu, tipa neki 4070 non super, da vidimo u kojim situacijama postane bitno jel imaš 5600x ili imaš 9800x3d. tldr, mislim da je bitno znat izgradit balansirani komp a rijetko kad se time bave u recenzijama

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Exy
..CS se ne igra na 4K..
Opcenito competitive igre se igraju na nativnim ili nizim rezama jer je meta uvecana i fps veci..
Ja igram na 1440p, ali opet to je 32" pa ono ajde..
Ekipa koju znam uglavnom igra FHD
Znao sam vidjeti neke pro igrace da igraju 720p na 24", meni to ogranicava preglednost ali to su finese..
Uglavnom 4K za CS mi nema smisla i to je eventualno iznimka
Znam, preglednost i visoki fps prije eye candya, mislim da to vrijedi praktički oduvijek, valjda od kvejka2
Meni taj CS nema uopće smisla jer je jednostavno prelagan za CPU, to svaki moderni CPU vrti u 500 fpsa.
Exy je offline   Reply With Quote