View Single Post
Staro 11.11.2024., 17:34   #9490
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ovaaaaaj... Oduvijek sam zelio imati Atarija, a ne Amigu... Postujem Amigu, gledao sam par dokumentaraca i ekipa koji su stvarali Amigu su (IMHO) najbolji i najkreativniji inzenjeri koji su hodali Zemljom...
Ma jasno, ako ti je nesto srcu drago, volis masinu, zasto da ne. Pa, Amiga ne bi postojala da nije bilo Atarija.

Samo da pojasnim zadnji post na temu 800XL-a, da netko tko razmislja o njemu, krivo ne shvati. Atari je 1977/78 Ply Missile grafika kasnije opce prihvacena kao (Commodorete) sprite. Atarijev miks razlicitih video modova, GTX cip s 256 boja, ni Apple 2 nije bio na tom nivou. Na kraju, da je glavonja Atarija poslusao svoje razvojne u molbi da naprave ono sto znamo kao Amigu 1000, Commodore nikad ne bi vidio Amige. Tako da 400/800 i kasniji XL-ovi su zapravo baza buduce Amige. Atari 1600XL je prakticno konceptualiziran Amigom.

Znaci, Atari 800XL je krasna masina, ali ni pomisljati uzimati bez disk drajva! Jasno, moze i nesto ala SIO2SD kao jednostavnija solucija. Ali tko bas hoce špilati nativno, osim kertridj igrara, obavezno nek si uzme disk jedinicu.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Bacim oko na ovaj Calamus, nemam pojma sta je to...
Nekadasnji standard DTP-a, a neki ga emuliraju i dalje koriste.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 11.11.2024. u 17:40. Razlog: format poveznice i ISO9022444 nadnevak za ....
Visage je offline   Reply With Quote