Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.11.2024., 08:27   #76919
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Daj molim te napisi na sto obratiti pozornost pri pregledu auta?

Svakako bi ga odveo do mehe da ga spoji na dijagnostiku, ali volio bih znat na sto paziti pri pregledu pa da u startu odbacim one oglase koji nisu dobri. Thanks!

Najbolje je uzeti sa sobom nekoga tko poznaje taj auto da zna kako se vozi i kako izgleda ispod haube.

Najveći problem koji sam vidio je nebriga, neodržavanje, fušarenje… tko je točio polusintetiku i propuštao izmjene mogao bi imati zauljenost na onom T-spoju kod iberlaufa gore iza na samom vrhu motora. Viđao sam to na autima s manje od 100.000km a moj sa 220.000km toga nema kao i svi održavani.

Križ volana bi im odlazio ako bi vlasnik često udarao u graničnik pri motanju puni lijevi/desni. Manifestira se lupanjem volana koje se jako osjeti i čuje.

Ako je prednje staklo masno i lako hvata maglu znači da radijator kabine curi. Obično procure nakon 12-13 godina. Nije skup ali cijeli kokpit mora van za izmjenu. Cijeli dan posla.

Pogledaj zadnje federe na amortizerima. Neki originali na vrhu korodiraju i pucaju nakon 5-6 godina na nekim varijantama opreme. Nije dealbraker i lako se zamijeni ali je dobro znati.