View Single Post
Staro 08.11.2024., 17:04   #65
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Ček, pa daj onda ubaci grafu u taj komp gdje ti je sada 13600...ili si to već probao?
I da li ti je palo na pamet da ti možda sam 13600 nije bio BN, pa onda i ne vidiš neki napredak, ili je rezultat pao u odnosu na 13600 (ako se dobro sjećam, mislim da si to rekao).

BTW ima još jedna glupost čisto za probu, a to je da sam čitao za npr svoju ploču (isto Asus), da ako radiš update BIOSa kroz sam BIOS ili preko Win appa nije nikako isto što i flashanje preko flashback opcije (ili kako god se to već zove).
Navodno je najbolje preko flashbacka jer onda se kompletno pregazi cijeli BIOS dok se navodno na ova druga načina gaze samo fileovi koji su mijenjani (ja npr uvijek radim tako kada flasham novi BIOS i nikada ne učitavam stari profil nego postavljam sve ponovno ručno). Napraviš clear cmos (jumper na ploči ili tipka, ne load defaults u BIOSu jer ni to nije isto), onda pukneš zadnji BIOS preko flashbacka, onda još jedan clear CMOS i onda postaviš sve što treba. Isto tako nije zgrega baciti oko da ti nije za grafu izašao noviji BIOS, a i ako nije, možda da reflashas ponovno isti BIOS. Pa ako krepa u tom postupku bar će RMA ići puno lakše.

EDIT: Evo ti BIOS za grafu, vj već taj i imaš gore jer je star 2 godine, ali probaj.
Vratio sam nazad 13600K, opet samo 430-450W, sa nesto manjim benchmarkom nego prije. Dakle definitivno se nesto zbrckalo sa grafom.
13600 bottlenecka 4090 za cca 15-20%, to je bio i jedan od razloga za 14900K. i Da, pao mi je score nakon ugradnje 14900K sa 33.000 na 27.000 u Superpositionu npr.
Vec sam stavio novi vBIOS gore, mada mislim da je vec i bio gore.

Mislim da sa upgradeom BIOSa kod ove ploce , iz samog BIOSa bas kompletno sve izbrise. Jer traje dosta dugo. No probam jos jednom ovako, mada sumnjam da ce pomoci.

Zadnje izmijenjeno od: jucca. 08.11.2024. u 19:02.
jucca je offline   Reply With Quote