Napravio bi upgrade SSD diskova u kompu. Imam dva slobodna M.2 slota za 2280 NVMe.
Išao bi možda na 2+2TB varijantu. Jedan za igre drugi za Photo (Photoshop, Lightroom) obradu RAW fajlova.
Do sad sam uvijek ganjao i preporučao Samsung bilo SATA ili M.2. Al kako sada ima dosta drugih koji su isto odlični možda i bolji. Koji bi po vama odgovarao mojim potrebama?
DRAM ili DRAMless? Pasivno hlađenje mi ne treba jer matična ima svoje. Ne mora bit baš najjeftiniji. Samo neka dura i da je brz. Vrsta čipa ovo ono, fakat sam se pogubio već a ne pratim diskove već duže.
Volio bi ulovit nešto na akciji sad kad je vrijeme akcija. Samo se ne znam na što fokusirati, htio bi imat jedan dva na piku i pratit cijene.
Smatrao sam Samsung Pro varijantu kao sigurnjak. Tipa aktualni 990 Pro. Ili nekadašnji EVO Plus. Nekako sam pickupao da više nije "pojam" među diskovima. A nisam ni siguran zašto osim što mi se jedan EVO Plus u mojem slučaju pokvario pa su mi zamijenili za novi, dobro pa je bio pod jamstvom.
Write lock problem. Samo se čitati moglo sa njega podatke, pa nisam ni to izgubio srećom.