30.10.2024., 16:20
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Autor Matijac
Nije direktno vezano uz nadzor, ali s jedne strane je..
Ovako, planiram uzeti vanjski POE portafon i unutarnju POE video jedinicu. Prvi plan mi je bio Reolink doorbell poe koji ima mikrofon, dojavu na mob i prikaz videa na mobitelu uz snimanje videa. Za unutarnju mi je bio plan uzeti amazon echo hub 8 koji nema POE, ali se može spojiti preko poe - usb c adaptera na poe. Ugl. reolink nema mogućnosti prikaza videa na unutarnju jedinicu kada netko pozvoni na vanjsku, dobije se tek notifikacija i kada se klikne spoji se na kameru i prikaže osoba - tražio sam rješenje na redditu, ali i tamo to ljudi navode kao manu.
Ono što bi ja htio je: Vanjska kamera s mikrofonom i dual way komunikacijom, spajanje preko app na mobitel i kada netko pozvoni da se automatski na unutarnjem video monitoru ta osoba prikaže. U budućnosti planiram staviti i ogradu ispred kuće pa bi imao još 1 dodatni portafon kojim bi i otvarao vanjska vrata električno.
Ono što sam našao je HIK vision koji ima te opcije, jedino što dosta košta (vanjska jedinica oko 200e i unutarnja 200-300e na više. Znam da mogu na reolinku dobiti prikaz na mobu, ali ni nemam uvijek mob spojen na wifi ni neću stalno gledati na mob. Špijunku na vratima nemam da vidim tko zvoni ni ne planiram ju staviti.
Ima li netko neku drugu ideju?
|
Ja za sebe uzeo Tmezon. Radi ko urica, ima sve što ti treba od notifikacija i videa na mobu do prikaza kamere na unutarnjoj jedinici, snimanja i otključavanja vrata te još druge stvari (snimanje prilikom pokreta, razgovor s osobom koja zvoni, ad-hoc prikaz videa...) i sve to skupa za 200-300 eura.
Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
|