Slicno kao itx hardver, placas itx tax

u ovom slucaju mini pc tax.
Ja sam do jucer bio na rubu izmedju mini pc-a i klasicnog itx pc-a. Meni je ovaj linkani komp recimo overkill za sve moje potrebe. Ali eto odlucio sam se ici u drugom smjeru i dao isto toliko para za klasicni m-atx pc. Mrzit cu se zbog te ogromne kutije na stolu

Ovaj put nisam isao na itx zbog suludih cijena, al to je neka druga tema.
Mislim da je poanta ovih novih AI Ryzena sto je iGPU dovoljno dobar za FHD/QHD gaming i onda imas mali komp za sve. Pun k CPU-a, sasvim okej GPU, mali form factor. I meni bi opet taj iGPU bio vise nego dovoljan za ono sto sam do jucer igrao na 1060ici.
Jedino sto me frka je dugovjecnost komponenti i ako nesto faila jebo si jeza s reklamacijama i garancijama. Komp kupujem svakih 5+ godina pa nisam htio nesto sto me sprjecava da lako zamjenim pokvareni dio VAN jamstva. Samo to.
Moje misljenje je takodjer da ti mini pc-evi NE vrijede tih para jer to je sve laptop hardwer BEZ ekrana, tipkovnice, baterije, mobilnosti itd... A placas maltene punu laptop cijenu. Ali sta ja znam... Ne mogu reci sad bas da ne valjaju ili da su omasen fudbal jer ocigledno se prodaju i ima trzista.