Citiraj:
Autor jp_rv
jao, molim te baci taj thomson da ga niti nemaš doma ugašenog, a kamoli upaljenog.
ovaj tvoj problem je takav da ga nećeš efikasno riješiti igračkama.
eventualno, možda, mesh sustavom sa 3 satelita i na svaku etažu po jedan.
najbolje kabel ali...
šta nemaš telefonsku liniju na svakoj etaži? kroz to se komotno provuče utp, a možda već i imaš utp. ako imaš dsl, odvojiš 2 parice za mrežu da digneš barem 100mbita.
|
taj tomson mi je bio jedini način wifi komunikacije po kući između uređaja kad je bio kvar na stupu u ulici zbog groma u trajanju od 6 mjeseci. skureno je nekoliko uređaja koji su bili povezani sa LAN kablom.
samo me zanimalo dal mogu njega koristit da proširi pokrivenost wifiju od glavnog speedport modema
nemam namjet ulagati parsto eura za malo veću pokrivenost nego što sad imam.
nemam više opcija ni volje razvlačiti utp po etažama. bio je nekad dvožični telef. kabel kroz neke bužire za obični telefon.
da sam znao da će mi za 20 godina trebat utp, tad bi ga razvukao. prije 20godina nije bilo govora o takvoj potrebi za stabilnim wifi
tražim brzopotezno rješenje za povećati opseg wifija za 20% više nego je sad.
kod traženja mreže dobijem signale iz kuća koje su zračne linije i do 50m od mene.
kako sam rekao ne trebam 100mbs vezu. samo da imam čvrst signal za kamere i ponekad kad trebam poslati sms,whats up iz dvorišta ili podruma.
forumaš "outtacontrol" traži slično rješenje pa sam mislio da je probao to što si je i sam predložio