View Single Post
Staro 23.10.2024., 22:03   #45410
klokan057
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2005
Od cc 7-me godine vozio nešto malo BMX, Pony , te često "montić" sa prednjim amortizerom te ripnastim gumama po gradu :-)
Rekao bih da sam dosta vješt u penjanju na bankinu/štrikanju oko bandera po gradu.

Uzeo ljetos Nirone 7 (700x25c), par puta išao njime ZG istok- Čatež ob Savi , te do Ozlja/Karlovca na kupanje.
Na ravnom ide ko kuga, 30 km/h držim po sat vremena bez preveć napora.
Standardni bol u guzici + bol u vratu/leđima zbog gledanja gore da uočim šaht/rupu na vrijeme.
Nisam imao nešto previše bolova u koljenima/nogama.
Meni je taj tip volana teško smeće, ni u kom položaju ne mogu volan i kočnicu držati sa više od 1,5 prsta.
Općenito osjećaj kontrole/sigurnosti na volanu mi je 2/5.
Nema šanse da bi time na ikakvu podlogu osim ravne ili malo lošije ceste.

Iste rute nakon toga odvezao po jednom sa Riverside 700 (700x38C gume), stavio bapski široki sic.
Ide lako do cc 25kmh, standarni bol u guzici,ne bole me leđa/vrat. nešto veći umor u koljenima/nogama. Ne ispadnu mi oči od skeniranja svake je... rupe/ šahta.
Spustio se njime 3/4 puta Markuševačim makadamom, 1/4 prehodao radi nešto većeg kamenja po cesti.
Osjećaj sigurnosti na volanu/kočnici 5/5

Kak sam uzeo Riverside Nirone stoji nevožen. Jednostavno mi je prevelika mentalna tlaka pazit na svaku rupu/bankinu/šaht s njime po gradu.

Ak sam dobro skužio neki sličnim (gravel) bicom sa širim gumama idu nizbrdo po šljunku/sitnom kamenju.

Kako?

Zadnje izmijenjeno od: klokan057. 23.10.2024. u 22:53.
klokan057 je offline   Reply With Quote