View Single Post
Staro 15.10.2024., 20:33   #3335
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Možda, ali trenutno sve ovisi o lokaciji. Ja sam konačno zamijenio SIM-ice u ruterima i sada testiram Telemachovu karticu u MC889A. Brzine na 5G su očajne, moguće zbog do tornja. U 4G modu s agregacijom B7(@20.0Mhz)+B1(@20.0Mhz)+B3(@15.0Mhz)+B28(@10.0Mhz) imam triput veće brzine od B1(@20MHz)+B3(@15MHz)+N28(@10Mhz).

Provozao sam se sa Cellmapperom da dodam 5G frekvencije, ali podatci nikako da osvanu. Plus vidim da ću morati ponovno u narednim tjednima.
Gledaj to ovak, kupiš 4G router i Telemach sutra odluči B3 prebaciti na N3, ostao si u agregaciji bez B3@20 MHz a to ti je nekih skoro 100 Mbps u teoriji.
Kod mene je Telemach B3 na 20 MHz, ne znam zašto je u tebe 15 MHz.

Bolje imati 5G router pa za privremeno staviti samo 4G ako imaš problema sa brzinama a poslije vratiš da koristi 5G kada primijetiš da su neke bandove prebacili na 5G

Telemach pušta pola B28, pola N28 i taj N28 je na gNB-u, nešto oni kuhaju i vjerojatno će skroz maknuti B28 pa ga više nećeš ni imati na 4G-u i vjerojatno zato čudni problemi s brzinama. Al ćeš dobiti B20 sa istim bandwidthom, ajde

Što se tiče cellmappera, još prošle godine smo pisali da se 5G NSA ne može mapirati jer se kod N ćelija ne vidi gNB ID tornja što je cellmapperu bitno, to se vidi samo kod 5G SA mreže.
HT je izuzetak jer postoji "rupa" pa oni koji na mobu stave Telemach SIM i preko NetMonstera podese "NR only", spajaju se na HT N78 ćelije di se vidi i gNB što cellmapper snimi pa se pod HT 5G kartom prikažu ti tornjevi kao SA iako to nisu (još)
Tirkiz je offline   Reply With Quote