View Single Post
Staro 15.10.2024., 09:14   #233
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Da se osvrnem na to da 7900 XTX ima 24gb RAM u odnosu na 4080 sa 16gb RAM.
Nažalost, skoro pa ispada da će grafa sa tolikom količinom RAMa, preciznije sa 16GB ili više prije postat sama prespora nego što će joj VRAM biti usko grlo. Rekao bih da je tih 24gb VRAM gimmick nažalost, možda se varam, ali tako mi sada djeluje.
A da stvar bude bolja tj gora, ako sam dobro pohvatao za neku profi upotrebu za koji ih npr koristi Lewis, je nV debelo bolja jer su se potrudili optimizirati SW, pa opet dolazimo na to da će netko kome te za nas preskupe grafe (a za profi upotrebu vj i jeftine u odnosu na Quadro ako to uopće više postoji) trebaju ići na nV jer od nje ima višestruke koristi. Da se razumijemo, zeleni su tu gdje jesu sa razlogom, imaju najjaču anti konzumerističku politiku. Namjerno rade grafe sa premalo VRAMa u srednjem i nižem segnemntu tako da se više nitko ne može šlepati, jako rijetko imaju gafove, ali ih imaju. A Radeon treba poraditi na cijeni i najviše na bagri u marketingu, marketing je AMDova ahilova peta. Oni očito nisu svjesni koliko kvalitetan marketing znači, ne prolazi to da su dobri u samo jednom segmentu, moraju biti dobri u svim segmentima, a marketing je isto dio svega toga i to bitan.
Najgore je što nikako da nauče, nikako.

Ugl, mene jako zanima RDNA4 i baš bi volio vidjet da su ovaj put tvrdnje istinte za taj RT, ali i za rasterizacijske performanse i cijenu, ali sumnjam jer su već previše puta podbacili....