Citiraj:
Autor Taproot7
Dragi kolega, pričamo u video-igrama, pošto je fokus na njima. AMD Ryzen 7000 X3D modeli u testovima u kombinaciji sa RTX 4090 na 1080 rezoluciji su vam poredani po slijedećem redoslijedu od najgoreg prema najboljem:
1. AMD Ryzen 9 7900X3D
2. AMD Ryzen 6 7600X3D
3. AMD Ryzen 9 7950X3D
4. AMD Ryzen 7 7800X3D
O kojem postotku razlike se radi i nije toliko bitno, može biti da su svi i u 2%, ali činjenica je da je od svih navedenih, AMD Ryzen 9 7900X3D najgori. Ova rasprava koja je izazvala puno interesa očito nije shvaćena u svom startu kad je kolega @Eladio spomenuo da će vidjeti kakav će odnos imati njegov postojeći X3D procesor i budući AMD Ryzen 7 8800X3D i hoće li potonji biti bolji. Odgovor je bio da hoće jer je njegov postojeći najlošiji kako sam već naveo. Ne znam čemu usporedbe sa Celeronima i ostalim arhaičnim procesorima. Naveo sam informacije zašto se ne prodaju i zašto ih ima po lagerima i zašto im cijena pada dok s druge strane ostalima iz iste X3D serije cijena raste.
|
Redoslijed ti ne valja, to sam ti već rekao.
Ostalo što si sad spomenuo nema veze sa onim na što sam prvotno odgovarao. 7900x3d je marginalno sporiji od 3d kompanije, ali je bitno brži od non 3d modela, tako da postoje slučajevi kad bi netko želio njega umjesto 7800x3d, pa čak i ako je gayming primarna svrha.
Poanta je da možeš dat svoje mišljenje, pa i savjet, ali govorit nekome što njemu u stvari treba je obično trolanje pa i bezobrazluk. Nit ti imaš pojma što njemu treba nit znaš zašto ga je kupio, zato je reć da ima "potrebe na niskom nivou" jednostavno bezobrazno i ništa drugo. Valjda si u stanju malo smanjit autizam pa normalno komunicirati sa ljudima,