View Single Post
Staro 14.10.2024., 14:02   #213
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
@Taproot7 molim da malo smiriš svoje autistične doživljaje i prestaneš vrijeđati kolege.
Kolega, nisam vrijeđao nego izrekao činjenice. Sve se gleda kroz prizmu video-igara što je potpuno besmisleno jer hardware ima višestruku namjenu i nisu igrači jedini bitni i najbitniji. Ako vas smetaju moji postovi, iskoristite opciju ignore ili prijava posta te poslušajte neki novi hit FKA Twigs, vidim da je cijenite. LP.

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Taproot, dok god ne otvorim powerpivot s velikom bazom, meni je za excel dovoljan i 10g star pc..

Opcenito ne zivimo u 95oj da se stari pentium muci a disk cvrci na svaki klik.. komp 4c + ssd, koji vrti youtube, neke portale za surfanje i slicno, je jos uvijek mnogima dobar.. a slozi se za sicu

Korisnici koji trebaju vise su gejmeri svidjelo se to tebi ili ne, i na neki nacin su oni i generator razvoja i mainstream trzista, a pro korisnici koji imaju specificne zahtjeve su rijetki i vise iznimke u mainstreamu..

Tako da sve ok, dobro zboris ali cool brate..

I da, svidjao se tebi 7900x3d ili ne, proc je i dalje na vrhovima tablica kad su benchevi u pitanju, i radi bez greske tocno onako kako je zamisljen i predstavljen.. zvao ga ti otpatkom ili ne , to je tako.. Slazem se da je niša od proizvoda, ali s time nismo otkrili nista novo.
Nikakve poveznice ili veze nema išta od navedenog što se meni sviđa ili mi se ne sviđa. Prenosim tehničke informacije koje se nalaze diljem interneta. Preporuka - umjesto da pratite Linusa, JayTwoCents-a i slične analfabete, slobodno bacite oko i na Level1Techs kanal ili na Phoronix forume. Može i TechPowerUp forume. Sve što sam vam naveo iznesli su ljudi koji su malo detaljnije i dublje u cijeloj toj priči od vas i mene. Kao što možete vidjeti, nisam publika za X3D procesore jer znam kako rade, što rade te su za moje potrebe beskorisni ili kako bi kolega @stitrek rekao, zadovoljan mi je novčanik što koristim lažnu 13. generaciju Intel procesora koji je u biti prepakirana 12. generacija.

Citiraj:
Uglavnom, ja sam tu vise zbog iskustva korisnika, i da podjelim svoja. Informacije se ionako ponavljaju naokolo. Tu smo vec godinama, pa je to i neko druzenje, razmjena misljenja uz virtualnu kavu, zanimacija..
Nekima je to malo i bezvrijedno, nekima ipak nije
Sve u redu. Ne znam što se ljudi ovdje toliko brane i bore, čak i kad nisu u pravu tojest kad osjete da gube argument u raspravi, to na infantilan način pokušavaju okrenuti u "meni je to dovoljno dobro" iako su prethodno govorili vrlo općenito te prezentirali te paušalne informacije kao da su generalno usvojene i točne, a nisu.

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Nije 7900x3d najsporiji 3d zen4, 7600x3d je sporiji
Reć da je 7900x3d najgori 3d proc zvuči kao da je riječ o nekakvom celeronu koji vuče igre u 15 fpsa. Onda pogledaš malo testove pa skužiš da je razlika ogromnih 5% u odnosu na 7800x3d
Dragi kolega, pričamo u video-igrama, pošto je fokus na njima. AMD Ryzen 7000 X3D modeli u testovima u kombinaciji sa RTX 4090 na 1080 rezoluciji su vam poredani po slijedećem redoslijedu od najgoreg prema najboljem:
1. AMD Ryzen 9 7900X3D
2. AMD Ryzen 6 7600X3D
3. AMD Ryzen 9 7950X3D
4. AMD Ryzen 7 7800X3D

O kojem postotku razlike se radi i nije toliko bitno, može biti da su svi i u 2%, ali činjenica je da je od svih navedenih, AMD Ryzen 9 7900X3D najgori. Ova rasprava koja je izazvala puno interesa očito nije shvaćena u svom startu kad je kolega @Eladio spomenuo da će vidjeti kakav će odnos imati njegov postojeći X3D procesor i budući AMD Ryzen 7 8800X3D i hoće li potonji biti bolji. Odgovor je bio da hoće jer je njegov postojeći najlošiji kako sam već naveo. Ne znam čemu usporedbe sa Celeronima i ostalim arhaičnim procesorima. Naveo sam informacije zašto se ne prodaju i zašto ih ima po lagerima i zašto im cijena pada dok s druge strane ostalima iz iste X3D serije cijena raste.

Citiraj:
Nekom možda više vrijede te 4 jezgre nego tih 5%. Poanta, svatko ima svoje potrebe i valjda zna što mu treba, može se reć svoje mišljenje ali blebetat o tome da netko sa tim procom ima "potrebe na izrazito niskom nivou" je najobičnije trolanje.
Naprotiv, trollanje je upravo ovo "meni je to dobro" tako da se ne uzimaju u obzir ostali aspekti rasprave.

Citiraj:
Autor Silvio Pregled postova
Kakav najgori procesor u 7000 seriji ? Nije AMD kriv sta je windows 11 smece i sta ne zna koji CCD odabrat.. kak na windowsu 10 sve radi normalno ?
I vi kolega pročitajte ponovno raspravu od početka, bude vam jasnije. Radi se u performansama u video-igrama gdje svi ostali X3D procesori iz iste serije imaju bolje performanse od navedenog procesora. Usporedbe gdje se ubacuju Celeroni i ostali procesori mi nisu jasne jer sam isključio uspoređivao X3D procesore i namjenu za koju su opredjeljeni. Ne znam zašto to shvaćate na način da procesor ne valja ili da se piše nešto protiv AMD-a.
Taproot7 je offline   Reply With Quote