Citiraj:
Autor d0X
@Taproot7 molim da malo smiriš svoje autistične doživljaje i prestaneš vrijeđati kolege.
|
Kolega, nisam vrijeđao nego izrekao činjenice. Sve se gleda kroz prizmu video-igara što je potpuno besmisleno jer hardware ima višestruku namjenu i nisu igrači jedini bitni i najbitniji. Ako vas smetaju moji postovi, iskoristite opciju ignore ili prijava posta te poslušajte neki novi hit FKA Twigs, vidim da je cijenite. LP.
Citiraj:
Autor Eladio
Taproot, dok god ne otvorim powerpivot s velikom bazom, meni je za excel dovoljan i 10g star pc..
Opcenito ne zivimo u 95oj da se stari pentium muci a disk cvrci na svaki klik.. komp 4c + ssd, koji vrti youtube, neke portale za surfanje i slicno, je jos uvijek mnogima dobar.. a slozi se za sicu
Korisnici koji trebaju vise su gejmeri svidjelo se to tebi ili ne, i na neki nacin su oni i generator razvoja i mainstream trzista, a pro korisnici koji imaju specificne zahtjeve su rijetki i vise iznimke u mainstreamu..
Tako da sve ok, dobro zboris ali cool brate..
I da, svidjao se tebi 7900x3d ili ne, proc je i dalje na vrhovima tablica kad su benchevi u pitanju, i radi bez greske tocno onako kako je zamisljen i predstavljen.. zvao ga ti otpatkom  ili ne , to je tako.. Slazem se da je niša od proizvoda, ali s time nismo otkrili nista novo.
|
Nikakve poveznice ili veze nema išta od navedenog što se meni sviđa ili mi se ne sviđa. Prenosim tehničke informacije koje se nalaze diljem interneta. Preporuka - umjesto da pratite Linusa, JayTwoCents-a i slične analfabete, slobodno bacite oko i na Level1Techs kanal ili na Phoronix forume. Može i TechPowerUp forume. Sve što sam vam naveo iznesli su ljudi koji su malo detaljnije i dublje u cijeloj toj priči od vas i mene. Kao što možete vidjeti, nisam publika za X3D procesore jer znam kako rade, što rade te su za moje potrebe beskorisni ili kako bi kolega @stitrek rekao, zadovoljan mi je novčanik što koristim lažnu 13. generaciju Intel procesora koji je u biti prepakirana 12. generacija.
Citiraj:
Uglavnom, ja sam tu vise zbog iskustva korisnika, i da podjelim svoja. Informacije se ionako ponavljaju naokolo. Tu smo vec godinama, pa je to i neko druzenje, razmjena misljenja uz virtualnu kavu, zanimacija..
Nekima je to malo i bezvrijedno, nekima ipak nije
|
Sve u redu. Ne znam što se ljudi ovdje toliko brane i bore, čak i kad nisu u pravu tojest kad osjete da gube argument u raspravi, to na infantilan način pokušavaju okrenuti u "meni je to dovoljno dobro" iako su prethodno govorili vrlo općenito te prezentirali te paušalne informacije kao da su generalno usvojene i točne, a nisu.
Citiraj:
Autor Exy
Nije 7900x3d najsporiji 3d zen4, 7600x3d je sporiji 
Reć da je 7900x3d najgori 3d proc zvuči kao da je riječ o nekakvom celeronu koji vuče igre u 15 fpsa. Onda pogledaš malo testove pa skužiš da je razlika ogromnih 5% u odnosu na 7800x3d 
|
Dragi kolega, pričamo u video-igrama, pošto je fokus na njima. AMD Ryzen 7000 X3D modeli u testovima u kombinaciji sa RTX 4090 na 1080 rezoluciji su vam poredani po slijedećem redoslijedu od najgoreg prema najboljem:
1. AMD Ryzen 9 7900X3D
2. AMD Ryzen 6 7600X3D
3. AMD Ryzen 9 7950X3D
4. AMD Ryzen 7 7800X3D
O kojem postotku razlike se radi i nije toliko bitno, može biti da su svi i u 2%, ali činjenica je da je od svih navedenih, AMD Ryzen 9 7900X3D najgori. Ova rasprava koja je izazvala puno interesa očito nije shvaćena u svom startu kad je kolega @Eladio spomenuo da će vidjeti kakav će odnos imati njegov postojeći X3D procesor i budući AMD Ryzen 7 8800X3D i hoće li potonji biti bolji. Odgovor je bio da hoće jer je njegov postojeći najlošiji kako sam već naveo. Ne znam čemu usporedbe sa Celeronima i ostalim arhaičnim procesorima. Naveo sam informacije zašto se ne prodaju i zašto ih ima po lagerima i zašto im cijena pada dok s druge strane ostalima iz iste X3D serije cijena raste.
Citiraj:
Nekom možda više vrijede te 4 jezgre nego tih 5%. Poanta, svatko ima svoje potrebe i valjda zna što mu treba, može se reć svoje mišljenje ali blebetat o tome da netko sa tim procom ima "potrebe na izrazito niskom nivou" je najobičnije trolanje.
|
Naprotiv, trollanje je upravo ovo "meni je to dobro" tako da se ne uzimaju u obzir ostali aspekti rasprave.
Citiraj:
Autor Silvio
Kakav najgori procesor u 7000 seriji ? Nije AMD kriv sta je windows 11 smece i sta ne zna koji CCD odabrat.. kak na windowsu 10 sve radi normalno ?
|
I vi kolega pročitajte ponovno raspravu od početka, bude vam jasnije. Radi se u performansama u video-igrama gdje svi ostali X3D procesori iz iste serije imaju bolje performanse od navedenog procesora. Usporedbe gdje se ubacuju Celeroni i ostali procesori mi nisu jasne jer sam isključio uspoređivao X3D procesore i namjenu za koju su opredjeljeni. Ne znam zašto to shvaćate na način da procesor ne valja ili da se piše nešto protiv AMD-a.