Citiraj:
Autor Odinarius
Kažem, ne znam koliko je AVX bitan i za koju industriju, ili je samo teoretska prednost. Nekako ne vidim da je itko plakao kad su ga makli iz Aldera.
Jedan zanimljiv aspekt je da vidimo kako će memorija biti podržana, budući da su to izdvojili na svoj chiplet, pa se možda pojave problemi u komunikaciji s jezgrama zbog ekstra koraka koji do sada nisu imali. Možda tu izgube dio prednosti koje je Intel do sada imao.
|
Editiral sam post tak da je sad sve na jednom mjestu za AVX, a kak god se okrene, koristimo ih svi iz dana u dan, nije neka bedastoća. Razlog ismijavanja Intela, je taj da su godinama kad više nisu znali kaj bi, u PR materijalima naglašavali bolju AVX podršku u odnosu na AMD Zen, a onda kad je AMD i taj dio poboljšal i nadmašil Intelove implementacije, bez da imaju pad performansi, veće zagrijavanje i sto čuda tehnike, samo da CPU ne izgori, e onda je Intel odlučil da im naglašavanje AVX-a kroz PR više nije bitno. Korisnici su se itekak digli na zadnje noge kad su skužili da Intel izbacuje potpunu podršku za određene modele, ali u to vrijeme se ionak Ryan Shrout bavil marketingom, tak da je samo Cinebench ostal bitan. Kaj se Arrow Lakea tiče, za dva tjedna budemo vidjeli i saznali sve preostale detalje, ali mislim da
AMD nema nekih prevelikih briga.