View Single Post
Staro 08.10.2024., 21:19   #414
simmeone_1
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2018
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Trebas aplikaciju za backup ne kloniranje i to u vidu Veeam Agent-a. Kreiras fino Recovery Image (bootabilni ISO Image) i radis si backup sistema kad zelis (jednom mjesecno dosta) na vanjski disk. Na taj nacin ako nekaj skrsis uvijek mozes vratiti sustav na zadnji funkcionalni status. Aplikacija za kloniranje bi ti kreirala sad image diska koju opet negdje moras spremit i ako ti se za cca 2 mjeseca (recimo) nekaj skrsi vratit ces stanje u kojem je tvoje racunalo trenutno. Sve nakon toga sto si radio/instalirao ce biti izgubljeno.

Puno hvala na uputama. Pogledao sam na yt o Veeamu i imam neka pitanja. Kao šta sam spomenuo u mom prvom postu, ne bih backupirao D disk gdje su dokumenti i ostalo. Htio bi backupirati C disk na kojem su instalirani windows 10 i programi. Na ovom linku https://www.youtube.com/watch?v=i05O4ZBbNpo tip objašnjava kako funkcionira backupiranje i restore opcija. Na 2:22 se vide opcije backupa čitavog kompjutera, volume level backup i File level backup. Pošto bi htio backup windowsa + programa tj. C diska, pretpostavljam da bi išao na srednju opciju, zar ne? Koliko sam shvatio, kod želim napraviti restore backupa windowsa na kompjuter, recovery media iso treba biti na usb-u, a sam backup na eksternom disku? Šta se tiče bootabilnog usb-a na kojem bi bio recovery media iso, koliki bi trebao biti kapacitet tog USB-a? Inače, C disk kojeg bi backupirao je 140 GB, a pun je 105 (?) GB. Jeli bitno spomenuti da je disk sa kojeg bi backupirao dio 2TB NVMe M2? S obzirom na brojke, koliko GB bi iznosio backup – koliko je instalirano ili koliki je C disk? Po nekoj logici, koliki je instalirano. Još za kraj, na 6:44 u linku, vidi se Bare metal recovery i Windows recovery enviorment. Poslije na 7:12 ima opcija Entire computer i system volumes only. Trebam li ići na Bare metal recovery i poslije na system volumes only?
Nemojte zamjeriti na ovakvim pitanjima. Nisam nikad radio backupiranje i restore windowsa, ovo mi je novo pa sam vjerojatno pitao neka pitanja na koja su odgovori jasni 😊 Kao i uvijek, puno hvala na pomoći i odgovorima.
simmeone_1 je offline   Reply With Quote