Citiraj:
Autor Odinarius
Moram priznati da me iznenadilo da je 7900X3D trenutno jeftiniji od 7800X3D. Meni je to potpuno suludo  Znam zašto je do toga došlo, ali svejedno je blesavo.
|
Mislim da sam naveo razloge. I Ryzen 9 7900X i Ryzen 9 7900X3D su "jeftini" jer ih ne kupuju ni vrhunski igrači niti ljudi koji zarađuju. Kupuju ih oni koji misle da su im ti procesori dostatni i kojima nije bitan zadnja sličica po sekundi niti paćenje odrećenog komada software-a koji inače muku muče sa Ryzen 9 x900 modelima i njihove konfiguracije sa škartiranim CCD-ovima. Zato se čini da su jeftini a u biti su nepoželjni i ne prodani.
Citiraj:
Autor Odinarius
Zadovoljstvo je individualno, naročito ako nemaš nešto za usporedbu... Kad Eladio kaže da je probao 7600x i 7900X3d i izmjerio 20% razlike u min fps uz bolji subjektivni dojam, to je već relevantan podatak.
|
Dok bi sa Ryzen-om 7 7800X3D ili Ryzen-om 9 7950X3D izmjerio i veću razliku.
@The Exiled
Nije da nisam rekao prije objave članka da je logičan potez da AMD krene montirati 3D Vertical Cache na oba CCD-a usprkos skepticizmu nekih kolega ovdje koji se brinu hoće li AMD imati tržište za to. Sad preostaje da vidimo koliko će moći povisiti osnovni i maksimalni boost takt na tim procesorima.