View Single Post
Staro 30.09.2024., 11:03   #168
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Moram priznati da me iznenadilo da je 7900X3D trenutno jeftiniji od 7800X3D. Meni je to potpuno suludo Znam zašto je do toga došlo, ali svejedno je blesavo.
Mislim da sam naveo razloge. I Ryzen 9 7900X i Ryzen 9 7900X3D su "jeftini" jer ih ne kupuju ni vrhunski igrači niti ljudi koji zarađuju. Kupuju ih oni koji misle da su im ti procesori dostatni i kojima nije bitan zadnja sličica po sekundi niti paćenje odrećenog komada software-a koji inače muku muče sa Ryzen 9 x900 modelima i njihove konfiguracije sa škartiranim CCD-ovima. Zato se čini da su jeftini a u biti su nepoželjni i ne prodani.

Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Zadovoljstvo je individualno, naročito ako nemaš nešto za usporedbu... Kad Eladio kaže da je probao 7600x i 7900X3d i izmjerio 20% razlike u min fps uz bolji subjektivni dojam, to je već relevantan podatak.
Dok bi sa Ryzen-om 7 7800X3D ili Ryzen-om 9 7950X3D izmjerio i veću razliku.

@The Exiled
Nije da nisam rekao prije objave članka da je logičan potez da AMD krene montirati 3D Vertical Cache na oba CCD-a usprkos skepticizmu nekih kolega ovdje koji se brinu hoće li AMD imati tržište za to. Sad preostaje da vidimo koliko će moći povisiti osnovni i maksimalni boost takt na tim procesorima.

Zadnje izmijenjeno od: Taproot7. 30.09.2024. u 11:09.
Taproot7 je offline   Reply With Quote