30.09.2024., 09:44
|
|
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Autor Firecracker
Mislim da je tema otišla u krivom smjeru.
Cilje rasprave je više bio u stilu, šta ti daje "edge" od komponenti. Viši FPS je uvik bolje (CPU, brzina rama, grafička) i u to neću ulazit, to je jasno.
To ti ako imas 300+ FPS kao min vise nije toliko bitno, dobro dodje - ali nacelno nebitno
Miš 500DPI (s većim senzom) vs 1000DPI (s manjim senzom) da se izlevelira isti pokret mišom. Šta je tu bitno, frekvencija osvježavanja?
Da je sto laksi jer to jako utjece na preciznost pokreta + da ti odgovara ergonomija. Ako ne smeta zica i ako su dobri prekidaci to je sve dodatni "+"..
DPI ionako podesavas kako zelis na svakom misu danas (i vjerojatno ces drzati na 800 ili 400, i za to trebas imat prostora na stolu i trebas kalibrirati i naviknuti se), a frekvencija je 1000Hz isto cesta pojava danas na svakom takvom misu
Tipkovnica, membranska vs mehanička. Hod (registracija) tipke, lag od registracije do actual movmenta na ekranu.
Mehanicka, jer je konzistentna i to je to. Nista posebno, najmanje bitna od svega...
Response monitora, 15ms vs 1ms. Frekvencija osvježavanja, 144 vs 250 jel uopce bitno? Rekao bi ne.
Sto je veci refresh rate, to se prilikom naglog okreta manje zamucuje slika, bolje uocavas detalje itd.. Kako bi neki rekli sve je fluidnije. To posebno osjetis kad je akcija.
240hz imaju i niski input lag i response itd tako da to ide usporedno...
Čisto mali background o meni, ja gejmam od 16-te godine (sad imam 41). Prvo CS na 56k modemu, ISDN, ADSL itd... Uglavnom, uvik je ping bia problem. Sad baš i nemam nešto vremena za igranje, ali ono što sam sam primjetio je da nekad bude situacija "pa ispalia sam metak, nije registriralo i onda ja dobijem u čelo". To su one situacije kad čekaš ispred kantuna zida da netko proviri a taj netko isto zna da si ti tu. To je sad pitanje tko je brži + net code same igre (interp) + gore navedene razlike u hardveru. Što od hardvera tu daje edge po vama.
moras shvatiti kako radi netocde igre koju igras, vjerojatno preferira aktivnosti, tako da je kampanje najgora moguca opcija.. to je 99% stvar timinga - znaci moras trenirat
|
evo dobio si odgovore boldano 
Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 30.09.2024. u 09:58.
|
|
|