Ako je napajanje (RM750X) novo i bez defekta, to ne pravi zvukove nikakve. Ako se stalno čuje vjerojatno je CPU hladnjak (ili case vent), nisi naveo koji je? Prije novog kompa možda samo to probat promijenit. Neki koji su na glasu kao jako tihi znaju pravit nekad šumove i slično zbog oblika. Malo truda i nađeš što se čuje. Arctic 36 co, thermalright peerless assassin/phantom spirit, bequiet praktički bilo koji, veće noctue, su svi nečujni out-of-the-box, kad su upareni s nečim prikladnim, za 5800X bi išao na veće modele (thermalrighti, bequiet dark rock pro...). Može bit problem i ventilator na kućištu koji zbog oblika rešetke kućišta pravi iritantne zvukove.
Ventilatori ne moraju bit ultra skupi, arctic p12/14 i f12/14 su vrlo jeftini i uglavnom nečujni, nekad tu i tamo koji malo "grebe", ponekad treba stavit rpm limit, ali za njihovu cijenu se mislim isplati zezat malo. Neki malo bolji su bequiet purewings pa silentwings/ili noctue.
Ako je slučajno grafa (pretpostavljam da je 0rpm model pa da nije ona problem, ali...) probaj stavit limit na okretaje dok radi i vidit kakve su temperature u opterećenju.
Ja sam isto osjetljiv na buku pa eto u mom kompu 2x Arctic P12 na CPU hladnjaku, 2x Bequiet purewings 3 140 mm, neki prastari Antec DBB 120mm uz komponente iz Moj komp i apsolutno se ništa ne čuje kad je sve na 100%. Ako bi uzimao po komponentama što je ibme74 stavio, grafu treba isprobat na opterećenju i možda stavit limit na 750-800-850 RPM jer znaju ogromnu buku radit preko toga (default će dizat do 1000 ili tako nešto). Hladi dovoljno dobro i tako ograničena. Powercolor Hellhound modeli su nečujni u svim situacijama recimo.
Edit: Da ne pišem novi post bezveze, najmanje bitno od svega navedenog (što su kolege ispod napisali) je kućište. Prvo se trebaju odabrat komponente koje su tihe. Itekako je moguće složit nečujan komp u kućištu od 20 eura, naravno izolacija i te fore pomažu. Treba najprije pazit da komponente mogu do zraka da se ventilatori ne moraju vrtit brzo.