Zato što ih svaki ccd košta što ja znam, nekih 50$, i što ukupnu cijenu diže za nekih 100$. I onda s 2 ccd-a procesor košta 100$ više u izradi odnosno 200$ u prodaji. A ako je 7800X3D brži u igrama, a 7950X u radu, onda se pitaš što tu plaćaš i tko će to toliko platiti. Naravno, cijene se izvitopere u prodaji i dođu na realnu vrijednost, ali vidim zašto razmišljaju da nema računice za njih.
Ne znam, bavim se video produkcijom, ali sav export iz Premiera radim preko GPU, nemam Blender ili slična čuda gdje bi mi extra jezgre valjda koristile. Stvarno ne znam koliki je krug casual korisnika koji zapravo vide razliku recimo te ekstra 4 jezgre. Znam programere koji tako brže kompiliraju. A tebi bi igre sa 6800XT radile potpuno jednako i s nekim Zenom 3.
A išli su sa kompromisom da cijena ne bude previsoka i oslanjali su se da će softver obaviti optimizaciju, što je rijetko kome, i AMD-u i Intelu, glatko prošlo u Windowsima. Iako se čini da Intel ima manje problema sa svojim lošijim jezgrama. Kod AMD-a treba petljati s reinstalacijom windowsa ako se mijenja proc, barem tako kaže HUB.