View Single Post
Staro 26.09.2024., 09:21   #6025
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Da, super je da su uopće okrenuli ploču i ipak se prebacili na chiplet dizajn, makar su u startu sve skupa okarakterizirali kao "ljepilo". Tak da taj dio svakak nije loš, tj. da imaju više toga, a manje ovih CEO Pat i cvjetno društvo pizdarija, bog-bogova. Kaj se pak HT-a tiče, IMHO za desktop više ne računaju s tim, ali bome onaj rentable units pristup nekak podsjeća na AMD-ov CMT, samo funkcionalan.
Nije li Intel ismijavao chiplet dizajn onda kad ga je AMD predstavio?

Citiraj:
Autor Dr. Strange Pregled postova
Gdje je nestala ona hardcore Intel ekipa? Kada je Intel bio u boljoj poziciji, branili su ga dan i noć, a sada kada mu je stvarno potrebna pomoć, svi su nestali . Ah da, zaboravio sam da su svi popili ban na svim forumima. Kad se samo sjetim Intela nekad, kakvo je to ime bilo, a danas su kraljevi memova i predmet sprdnje. Sve što je nekad bio AMD, danas je Intel – hoćeš ljepilo, hoćeš nestabilnost i degradacija, hoćeš paper launch itd, karma....
Što se tiče tog Intel fanboys team-a, uvjeren sam da u životu nisam sreo veću i beskorisniju nakupinu biomase od tih morbidno zadojenih morona Lucidiusa ili kako se već dotični samonaziva te njegovih čmarnih dlaka war3-tfta i sličnih. Tu bi se neke ustavnove Republike Hrvatske mogle dobrano pozabaviti da prouče te slučajeve metalnog stanja pojedinca. Srećom pa ovdje administracija radi svoj posao brzo i efikasno pa im nisu dozvolili da se predugo razmašu iako su otvorili popriličan broj korisničkih računa i krenuli u jihad i školovanje kako je to govorio predvodnih debilnog klana.

Što se Intela tiče, žao mi je za sve to skupa i ne veselim se što se to dogodilo jer nije dobro za cijelu industriju da stagniraju ili propadnu. Posljedica toga će biti da će se AMD ulijeniti i također će napredak biti slab do nikakav. Usudio bih se reći da je Zen5 promašaj epskih proporcija baš zbog toga što AMD zna da Intel nema i ne zna napraviti išta bolje tojest efikasnije pa se opet sve svodi na nekakve ekstremne 1-3% vršne performanse u "gaming-u" i cijeđenje zadnjeg herca iz ionako nasviranog silicija jezgre. Ako očekujete ispriku ili priznanje greške od Intela zbog bilo čega što su ismijavali AMD a kasnije kopirali - nećete je dobiti. Kao svaka korporacija će reći kako je to novo i dobro i tako treba biti, a to što vas nekoliko entuzijasta pamtite što je Brian Krizanich rekao 2018. godine, nitko na ovoj planeti više ne uzima za relevantno.

Citiraj:
Gužva im je na poslu, a i Discord je obaveza sama po sebi, dok su neki u međuvremenu prešli na šrot AMD, jer jebiga Intel quad-core iz 2016. više nije kaj je nekad bil.

Zajebanciju na stranu, Intel sad radi sve ono kaj je i AMD radil da se izbave s ruba propasti, samo kaj bude Intelu s ovim voCtvom malo dulje trebalo da poprave zajeb.
I izbavit će se. Nikome nije u interesu da toliko školovanih i sposobnih ljudi završi na cesti, da hrpe patenata propadnu. Znam što ćete reći - nije vas briga jer je Intel zla firma koja je podmićivala OEM partnere i kupovala utjecaj na sve strane ali za to ne mora ispaštati R&D inženjer koji svojim idejama radom i znanjem doprinosi razvoju poluvodičke tehnologije. Odgovorni za to trebaju u zatvor i platiti kazne a tvrtka mora opstati.

Citiraj:
Autor Dr. Strange Pregled postova
Smijurija od kompanije, baš kao i njihovi fanboysi. Na kraju će im možda GPU segment postati najjača strana ako im CPU nastavi ovako degradirati (doslovno).
Navedeni fanboy-si su svakako smijurija ali ovo oko Intela nije smiješno nego tužno, barem meni kao njihov korisnik dugi niz godina što se procesora tiče.

Citiraj:
Htel sam reći da ne bi bilo loše kad bi šrot AMD (po)kupil taj dio od Intela sad kad ionak dosta toga ide na rasprodaju, ali izgleda da su se donekle skockali.
Kad AMD bude imao marketinški odjel kakav ima Intel onda će biti kompanija vrijedna divljenja. Dok god AMD ima marketing kakav ima, ta firma je i dalje na razini ozbiljnosti nekog kineskog sweatshop-a koja može napraviti sve, odmah, brže i jeftinije. Najrecentniji primjer je sadašnja mikroarhitektura Zen 5 pa možemo odvrtiti njihove prezentacije koliko i što je prikazano, a kako je na kraju ispalo. Krivci se traže u Microsoft-u pa se spominje opet i Intel-ov utjecaj u tome, no gospođa doktorica Lisa Su bi trebala krenuti čistiti kod sebe.
Taproot7 je offline   Reply With Quote