Pa Bitwarden je tu da omogući prenošenje na drugi uređaj i taj dio radi normalno, isprobao sam. Problem je što je za punu podršku potreban Android 14. Znači da ga mobitel kuži kao passkey providera. Kako sam ja na Android 10, taj dio otpada.
https://bitwarden.com/blog/bitwarden-passkeys-mobile/
Nadalje je problem što skoro nigdje nije podržan i što sam jako skeptičan oko sigurnosti, kako Medo kaže. Ne vidim kako za naprednog korisnika može biti sigurniji od kompliciranog passworda kad ti i dalje moraš imati password? To je više za ove koji lako nasjednu na phishing siteove odnosno ne gledaju gdje tipkaju credentiale. Nije da možeš reći e hoću isključivo passkey prijavu bez passworda, kao što možeš kod SSH-a. Passkey je samo alternativan način prijave.
Ne znam, neka me netko razuvjeri, ali meni se čini nepotrebno i prekomplicirano za setup. Microsoft ne mogu nikako namjestiti jer ne podržava user passkey nego samo hardware key pa Bitwarden otpada. ZeroTier kao ima, ali ne radi, Github radi, ali nešto dugo traje login, Crypto.com se veže uz Google passkey i radi samo za app, ne i za CEX, opet otpada Bitwarden. Isprobat ću još kako radi KeePass, od prošle godine imaju podršku za passkey, rade i s hardware keyevima i navodno se sve može exportati.
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.09.2024. u 11:34.