Citiraj:
Autor LeskiRM
Na pro razini bilo čega se 0.01% ne prepušta slučaju, sigurno ne odmaže veće ulaganje.
|
Promo vam je sve objasnia tako da je rasprava suvisna.
Naravno da se razlika osjeti kod boljeg HWa, ali kako se ide u bolju i bolju opremu to je diminishing returns efekt veci. (baci oko na gornji quote)
Mi smo bokte igrali CS 1.3 competitive dok su se jos mecevi ugovarali priko mIRCa.
Na 120 pinga sa US Robotics v92 modemom, pa preporod kad je dosa ISDN.
I onda te matcha sa ekipom iz njemacke na optici oni 10 pinga a mi 60

.
Pa svejedno gazis nubove i kompenziras smece HW, genius mis sa kuglicom ofc.
Poanta je da HW itekako ima utjecaja na gameplay ali je ipak igrac onaj koji mora izvuc taj potencijalni max iz HWa.
Iman sigurno priko 20k-30k sati u kanteru, u GOu san se vrtia oko LE-LEM i uspia san udrit jedan put GE. (ima skoro 10god, prije velikih vac wave banova)
Prosjecnom igracu je jednostavno nepojmljivo koliko je velika ta razlika u skillu na ovim razinama.
Ja san jedva drza global elite nekih tjedan dana i to je totalno drugi svemir ta ekipa koja gazi takve rankove regularno.
Znaci ja san bia jedva low lvl GE dok imas high lvl GE igrace kojima je GE default. A pravi pr0 igraci su ne drugi svemir nego druga dimenzija, GE su male bebe za njih.
Kod igraca sa ovako razvijenim skillom bolji i jaci HW ima sve manju i manju ulogu. Naravno da ce svi takvi imat najbolje masine i periferiju cisto jer pare nisu problem.
Ali tad se jaci benefiti dobivaju sa ergonomijom, pa redovno vidis pro igrace sa "shit" monitorima, tipkovnicama i misevima.
Jednostavno mehanicki se dodje do plafona i dalje nema smisla upgradeat specse, igras s onim sta ti bolje lezi.
Prakticki benefiti boljeg HWa i perferije se mogu direktno pratiti po bell krivulji.
Sad iman komp od 3k€ i perferiju od 3k€ pa opet igran sa G502 jer mi bolje pase, a DeathAdder v3 Pro stoji u ladici.
Npr. dok san aktivno igra response time mi je bia ispod 170ms bez problema. A
s1mple kad je bacia reaction test se vrtia oko 180-190, sta ce kad je nub.
Al djabe meni nizak rt kad je njemu sve ostalo puno bitnije svjetlosnim godinama daleko. Preciznost, movement, game sense, mape, kuteve, nade/smokeove, rotacije, cheese spotove ...
Da igram sa najboljim HWom i periferijom a on na CRTu i misu s kuglicom bez podloge ja bi se moga hvalit okolo ako bi uspia napravit par killova