View Single Post
Staro 23.09.2024., 02:17   #34
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Sorry nisam sve postove čitao ali kao competitive igrac koji je isto napustio radi chitera (ostao sam jedino u racingu, vecinom ACC i iRacing A klasa dok nas AI ne otjera).

Neko navodi 120Hz i 240Hz.. istina je da je manja razlika nego 30FPS v 60FPS ali sve zavisi od frame pacinga. Na zalost neke igre bolje "klize" na sto vecoem FPS-u. Zavisi od enginea i dosta ostalih stvari. Pa onda kad imas 200 FPS lock on, ne primjecujes stuttering starijih engine-a kao na 120FPS. Recimo na R6 siege.

Sto se "membrana" V "mehanike" tice; u zavisnosti koja se vrsta mehaničkih switcheva koriste ali su mehaničke dosta mekanije. Po gramazi ti treba manja sila da se stvori kontakt. Pogotovo linearne i ako sam ja fan blue switcheva. S toga je i manji zamor i jednostavno je bolji odziv. Ugodnije igrati. Nego membranska. Pro igrac ce bolji biti na membranskoj nego "noob" sa mehanickom ali nije to poenta. Valjda poredimo dva igraca iste klase.

Za gaming mis ne treba raspravljati. Utice milion faktora, od senzora, softwarea do tezine istog. Promjenio sam ih od 2008-me dosta. Najvise Logitech koji vise u moju kucu nece i razlika je ogromna za surfanje. A ne samo za igranje

To sad sto neko ne koristi dodatne tipke, software i nije mu bitno jel pulling rate 1000 ili 20, i kaze "a sto ce tebi" je isto sto 80 godina stariji ljudi ne trebaju smartphone. Drago mi je za tebe ali ja bez dodatnih tipki ko bez ruke. I za gaming i za posao i za surfanje. Da ne spominjem miseve za gaming. Recimo meni vise odgovara teži mis dok prijatelj gleda sto laski. Cak oni izbuseni sto se vidi kroz njega. Nism osvi isti.

Isto tako mene izludjuje kabel. Nije da mi utice na gaming vec u bilo kojoj poziciji kabel bio, "vuce" me da povlacenje misa u stranu, postaje sve teži i teži. Dok wireless misevi nemaju taj problem. Mozda se ovo moze prepisati na moj OCD ili koji vec klinac. Ali meni smeta. Sad opet, wireless imaju dosta drugih problema. I onda ako hoces kvalitetan wireless mis sa jako kratkim odzivom kao kabel, eto ti skup mis za koji neki ne bi dali nikad pare.

Trenutno koristim razer basilisk v3 ali prezaliti ne mogu g502 Lightspeed. I ako su smece radi jeftinih switcheva, jednostavno mi vise odgovara oldschool switch nevo ovi razer opticki. I ako je dizajnom basilisk v3 zapravo 90% kopija G502.

Sto se prvog posta tice "proviri" iza coska sto brze mozes.. uzmi bilo koju linearnu mehanicku i zavrsi s tim. Na taj peek vise utice ping i skill nego mehanika vs membrana.

Zadnje izmijenjeno od: Promo. 23.09.2024. u 02:26.
Promo je online   Reply With Quote