Uzima intela, nema labavo.
Citiraj:
Autor The Exiled
Kaj se pak šrot AMD bljeskova tiče, zadnji traje već sedam-osam godina, a Intel je u međuvremenu vlastitom krivicom doveden do ruba, pa je sad spašavanje.
|
Drago mi je sto si ovo spomenuo, u biti koliko se sjecam amd (za vrijeme tih bljeskova) kada je i bio u vodecem polozaju tamo se nasao ne svojom zaslugom, nego sto sto bi intel izveo glupost.
Retrospektivno, sjecam se da sam imao 486 amd-ov, to je stvarno bilo davno tako da se ne sjecam sto je intel tada izveo da je amd bio pozeljniji (mozda je samo bila stvar do nasih ubogih distributera), ali tada je dosao pentium i amd vise nije postojao.
Onda je intel krenuo izvoditi gluposti s pentiumom 4, ako se dobro sjecam pregrijavali su se i to su bili prvi procesori koji su imali thermal trottling, tako da su kada bi se pregrijali bili neupotrebljivi i to je koliko se sjecam bilo lijepo vrijeme bartona 2500 koji je stvarno bio legendaran procesor za svoje vrijeme.
Onda su dosli dvojezgreni procesori i amd je opet postao nepoznanica.
Ako se ne varam zar se amd neko vrijeme nije slepao na atija kojeg je kupio i bez kojeg bi vjerojatno zatvorio (dopustam mogucnost da sam u krivu, za ovo nisam 100% siguran) i onda je u nekom trenutku amd kao postao dobar za igre, osobno mi to opet nije nista znacilo jer su adobe paket i svi ostali programi koje najvise koristim puno vise voljeli intela.
I sada je kako kazete opet vrijeme amd-a, nekim cudom u vrijeme kada je intel (opet) zasrao
Inace imam i pc, intel (naravno

) ako se dobro sjecam najjaci iz serije 8 (neki "k" ne mogu se sjetiti imena), prvi smisleni 6 jezgreni (imali su 6 jezgri i prije, ali to se ako se dobro sjecam nije proslavilo) i to racunalo dan danas unatoc starosti stvarno fino radi.