View Single Post
Staro 20.09.2024., 11:55   #1053
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Nisam emotivan, već pokušavam razumijeti koji dio kolegi nije bio jasan:

Citiraj:
Zaboravit intel dok se ne dokaže da su riješili problem sa 13 i 14 serijom, a ne znami ni sto je sa tom novom 2xx serijom. Nasvirali su previše struje u svoje CPUe pa vole biti nestabilni nakon nekog vremena prženja.
Citiraj:
OK, a kakav ti je plan kad taj novi CPU ode u vječna lovišta (koji je poprilično OC orijentiran, samo kaj F modeli nemaju iGPU koji pak zahvaljujući Quick Syncu itekak dobro dođe za namjenu koji spominješ), jer ne bude izdržal planiranih 8 godina korištenja za potrebe obrade grafike i fotografija i onda kroz reklamaciju, umjesto još jednog problematičnog procesora, eventualno dobiš povrat novaca i to je to, jer Intel trenutno više nije ni u stanju isporučiti modele za koje su dvije godine znali da imaju itekakve probleme, ali su ih uredno prodavali. Makar, čak i sa svim tim na stranu, tj. da nema apsolutno nikakvih problema, cijela LGA-1700 platforma je mrtvo slovo na papiru, nema mogućnosti nadogradnje, nema ulaganja u budućnost s ovom kupnjom, kad za par tjedana stiže sve skroz novo i bolje.
Smatram da bi zdravorazuman čovjek poslušao konstruktivan savjet pogotovo kad kaže da je zapeo u nekim drugim vremenima i da ne prati trenutno stanje i omjere snage te pritom kaže kako nije fan AMD-a, što je isto činjenica koja datira iz prošlog ili pretprošlog desetljeća. Ne razumijem da netko može samo tako zakoračiti preko evidentnih i svjetskih priznatih poteškoća i problema sa Intel-ovim procesorima izjavom da nije fan AMD-a. Preveo sam si to kao neka imam problema ali barem ih nemam na AMD-u. Pomalo zabrinjavajuće razmišljanje osobe koja se planira baviti nečim ozbiljnijim na računalu od natjeravanja sličica u sekundi na nekom serveru neke igre.
Taproot7 je offline   Reply With Quote