Citiraj:
Autor Juice
Jasno ali ako potpišeš preko interneta imaš vremena 14 dana za odustat, a to je čist dovoljno vremena da istestiraš.
|
To mi se i čini kao najizglednija opcija.
Uzet pa probat 10ak dana na heavy usage pa vidjet kak će funkcionirat.
Citiraj:
Autor creatin
Starlink, imas polovne opreme na fb stranici od Starlink Croatia od ljudi koji su dobili optiku ili drugu bolju opciju od Starlinka, mjesecno 50 eura.
Ili uzmes opciju najam s njihove stranice, mislim da je onda 60 eura mjesecno. Brzine do 200 mbita, meni u Dalmaciji zna ici i brze. Problem je kod kise, ostane bez veze na 2-3 min i onda se uspostavi veza i dalje radi normalno.
|
50 ojra za starlink+10ak za iptv ili 20ak za samostalni maxtv, već sam na duplo od trenutne cifre

Plus cijena opreme je mrak

Gledao sam ja njih već proljetos, ali ukupna cifra mi je malo povelika i u startu i na mjesečnoj bazi, a nema ga ama baš nitko ovdje da mogu vidjet kako radi u praksi, pogotov u te kišne dane.
Minus je i što npr ht-ov 5g imam zadnjih dana na mobu na 250-300d i 70-80up, uredno radi jer mi je odašiljač vrlo blizu kuće.
Citiraj:
Autor jp_rv
neznam geografiju kod tebe - ali 8km je PD za wifi link.
ja sa brdima po putu, guram oko 150mbita na 7km. išlo bi više sa skupljom opremom ali i ovo je oke.
imaš na njuškalu set powerbeamova za 100eura kojima možeš progurat 250mbita komotno.
pod uvjetom da imaš optičku vidljivost između 2 lokacije.
|
Geografija je loša, nemam optičku vidljivost jer sam puno niže ja u Jasenovcu od mojih u Novskoj

Gura(o) je frend godinama neku terakom priču sa antenama od 10ak m visine na kući po gradu, donosio mi opremu kući pa smo se iz dvorišta pokušavali spojit do mene na ta njegova čuda, ali nije išlo, doslovno smo kao u rupi naspram grada.