Citiraj:
Autor Piksa
U zadnjih mjesec-dva sam mjerkao nekretnine van hrvatske. Naletio na sajt o jeftinim nekretninama diljem Europe i skužio da na Sardiniji ima useljivih kuća za 70-80k. Nisu na samoj obali, u unutrašnjosti po selima cca 30-ak km od obale.
I sad ovaj graf. Sad mi je malo jasnije zašto se tu kuće jeftinije od prosjeka EU. U Italiji zadnjih 10 god cijena nekretnina nije narasla niti malo.
S obzirom da sam 5 godina radio od kuće kao freelancer, od nedavno i cura radi od doma, ova informacija mi je poprilično zanimljiva. Uhvatim se da sve češće razmišljam o opciji da prodam vikendicu u Međimurju koja vrijedi isto tolko i odem na Sardiniju.
Reko saberi se. Jest da su mi djeca velika, ali zbog njih moram sigurno još dve-tri god biti u Hrvtaskoj. Ko zna kakva će situacija onda biti na tržištu, ali nikad ne znaš.
Evo link ko hoće bacit oko. Uključen filter do 100k i u potpunosti renovirano/useljivo.
https://www.gate-away.com/houses/sardinia?max_price=100000&conditions[]=1¤cy=EUR
|
Raspitaj se malo, načuo sam da imaju extra porez na nekretnine, pogotovo ako nemaš državljanstvo. Oni izgleda rade ono što bi naši trebali raditi, a ne da nam stranci pokupuju svu obalu.
Čuo sam da su neki naši jako brzo prodali kupljeno....ovo sam sve čuo i nisam provjeravao, ali provjeri si da ne polomiš zube.