View Single Post
Staro 04.09.2024., 14:52   #1994
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne mislim ja to, to je ekonomska činjenica vezana uz zakon ponude i potražnje Porez na nekretnine je nebitan, ono što je bitno je aktivirati prazne nekretnine. Ako se to može napraviti i voodoo magijom, onda sam za uvođenje voodoo magije. Stavljanje i dijela tih nekretnina na tržište prodaje/najma će utjecati na cijene, to je ekonomska činjenica, ne moje mišljenje.
Implementacija mjera za to je naravno druga stvar a iskreno nemam razloga sumnjati da će to naša administracija napraviti na specijalno diletantski način koji će u krajnjoj mjeri biti štetan općenito

Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Ja bi na stambene kredite stavia kamatu 2%, zamrznutu, a na sve ostale nenamjenske/auto itd stavia kamatu 22%, pdv na luksuz 50% (duvan,alkohol,slatkisi,restorani itd itd)
I eto rijesia san stambeno zbrinjavanje.
Pa sa ovim je problem što živimo u teško izborenom tržišnom ekonomskom modelu u kojem država u pravilu ne propisuje kamatu
22% kamata na auto , malo si ga pretjero
Duhan i alkohol su već izuzetno opterećeni porezima/trošarinama pa je pitanje koliko se tu još da skupiti prije nego što u većoj mjeri negativno ne počneš utjecati na potražnju. Vjeruj da oni dobro znaju koliko mogu maksimalno uzeti
Exy je offline   Reply With Quote