View Single Post
Staro 04.09.2024., 14:12   #1991
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor simpleplan Pregled postova
Evo ja imam apartmane i smatram da je ovo korisna stvar. Porezno opterecenje je na preveliko na rad, premalo na imovinu. To nikad ne zavrsi dobro.

PA tako su i prodali priču, smanjit će se opterećenje na rad, a povećat će se na imovinu.
I takvom poreznom reformom, godišnje ću zbog povećanja neoporezivog dijela zarađivati čak 96 eura godišnje više nego prije
U situaciji ovakve inflacije, i male nezaposlenosti, nije trebalo čačkati ni po jednom porezu, nego je trebalo povećati neoporezive stvari tipa hranarina, regresi, da mozes dati radniku više, a bez da hraniš državnu administraciju.

Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Da
Najjaci su oni "haha eto vam na apartmandjije" "eto vam na vlasnici 10 stanova"
Pa budalo ako ima 20 apartmana il 10 stanova njemu je taj porez sitnis u djepu, a tebi ce bit pola penzije ili petina place.
Njemu porez plate turisti,najmoprimci, a tebi ga ti platis. Ihh kako su ljudi glupi.

Realno, ja znam jednu osobu koja ima 50-60 nekretnina koje iznajmljuje, ali to sve ide preko tvrtke, pdv se plaća i ostalo.
Ostali ljudi imaju u prosjeku 1, maksimalno 3 apartmana ako su dida i baba bili fetivi pa nasljedili.
A najbolja stvar kod poreza je kada ga prosljediš dalje krajnjem korisniku.
Kao recimo telekomi ili banke svojim korisnicima.

Dragan Primorac: Ljudi mi kažu da porez na nekretnine treba zvati 'doprinos domovini'
Colop je offline   Reply With Quote