Ajde prvo porez, evo webstartm je to najbolje opisao tj njegov kompa iz Srbije. To tako ide, ono što američani zovu kuhanje žabe ...postepeno privikavanje...
Ima za ovo danas lijeka jer naši ljudi to sigurno neće tako radit.
Prijaviš sebe na 1 adresu, ženu na 2, mamu/punicu na 3, ćaću/punca na 4...nastavi niz.
I nema poreza čak i ako dugoročno ne iznajmljuješ. Ta-da, neš ti vratolomije.
Poanta je da kao što sam već napisao, moraju strancima popit krv. Zašto oni imaju sve đ, a platežno su svjetlosnim godinama ispred nas.
Ukratko, ovim su izmislili toplu vodu, dali nam rasterećenje na plaći od 8-12€ (96-144€ godišnje)u prosjeku, a fino će uzet 500-1000+€.
Jako dobra računica, prodam ti 100€ za 400€. Alan Ford uživo.
A što se tiče ovih ovrha, bome sam svega vidio u ZK ulošcima tj vlasničkima.
Svi živi se za sve živo upisuju, ali ne samo da je to problem, nego recimo banka, njen teret se drži za nekretninu, a ne vlasnika!
Dakle imam dug, prodam ti nekretninu, ali ne isplatim/o banku i taj teret je sada tvoj ako ja ne plaćam kredit.
Ne znam kako je sa drugim dugovima, ali poznavajući Hrvatistan, vjerujem da je jednako.
To pričam isključivo o teretu na nekretnini, ako još nije došlo do tereta, a kupio si nekretninu od nekog neredovnog platiše režija ili čega god, e tu će oni svi zajašit na njega, ti ih ne zanimaš, ti krećeš od 0 koliko sam shvatio. (ispravite me ako sam neš zeznuo).
A inače, ima tu baš u mom dijelu grada jedna zgrada na pa ajmo kao reći atraktivnoj poziciji (atraktivan pogled na cijeli Ri zaljev, ali je na 10-ak metara od glavne ceste, pa je meni to no-go zbog buke ), i frajer(''investitor'') se 15 godina natezao sa bankom (jedno vrijeme se vidio dio povjesti suđenja po zabilježbama u ZK) i na kraju je izgubio. On je jedini sam živio u toj zgradi, imao je solare na balkonu i vj živio kao robinson u toj vj nelegalnoj zgradi, ali je popušio i makli su ga.
Što se sada događa ne znam, znam samo da sam vidio bančin oglas, ali za cijelu zgradu, a ne stan po stan. Dakle realno nikad useljena zgrada u pitaj vraga kojem stanju, koja će se vj samo pofarbat iznutra i izvana i idu stanovi na bubanj.