View Single Post
Staro 03.09.2024., 13:51   #1978
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Da, nažalost je tako i u ostalim kvartovima, Trešnjevka je favelizirana preko svake mjere. Nabacuju se betonjare bez ikakvog plana i smisla, jedna pored druge. Bez ikakvog dodatnog sadržaja, ovaj grad nažalost sve manje postaje mjesto za život a sve više nakupina betona u koji ćemo ljude nabacat kao stoku. Kakvi sve "investitori" grade, to je strašno. Žalosno zapravo, ali grad je točno onakav kakvi su ljudi u njemu, što se može.

Ne možeš propisivati cijene tako, tj. možeš ali će to imati mnoge neželjene posljedice
Glavni problem je što je nekretnina kod nas prvenstveno mjesto gdje će se skloniti višak novca (legalno zarađenog ili onog drugog) a ne mjesto za stanovanje. Što to radi životima onih koji pokušavaju sebi osigurati mjesto za život ne treba posebno objašnjavati.
Njih ko jebe što nisu sposobni zaraditi, ukrasti ili izmisliti novce.
Neka odu u Nepal.

Mene inače malčice reklo bi se neugodno iznenadilo kada sam išao pitati za svoju stambenu kreditnu sposobnost (nemam odobren minus, nemam kreditne kartice, nikada jednu lipu nisam posudio do banke) i dobio da mogu na 27 godina (jep, ne mogu više ni na 30) dignut fantastičnih 45k€.
Za to ne mogu kupiti garažu, ali mogu mislim cca dvije grobnice. Samo gore stavim neki šator i to je to.
Ide li 3% poreza i na grobno mjesto?

Ma i ovaj porez koji sada izmišljaju će vj sjebat sve normalne i ''male'' ljude, ali zato su stranci pokupovali cijelu obalu i ne plaćaju ništa. Da ne pričamo o tome da vj i zarađuju iznajmljujući ljeti svoje Hr nekretnine.

Easy money.

EDIT: Disclaimer, imam svoju nekretninu...na svu sreću.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 03.09.2024. u 13:56.
Disco je offline   Reply With Quote