Tema: Dustborn
View Single Post
Staro 02.09.2024., 02:03   #57
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor devaa Pregled postova
Ali ako već guraš nešto drugačije, prvenstveno se moraš pomiriti sa time da ti radiš u industriji zabave, što znači tvoja glavna misija je da me zabaviš, mislim ako želiš profitirati od igre, ako češ ti meni gurati neke društvene probleme i agendu kroz igru, odjebat ću je već na traileru...
Ovo je jedan od bitnijih razloga zašto je (tad kvalitetno) hrvatsko tržište rap glazbe nakon eksplozije scene početkom 2000ih nakon 2, max. 3g, implodiralo - ljudima se ne sluša konstantno o socijalnim problemima i "kak je sve oko nas u ku..cu", a u to je hrv. rap skrenuo (što je s intelektualne strane zapravo pohvalno, no ne i tržišno zauvijek unovčljivo), dobar primjer El Bahatee. Čak i da se pjevaju gangsta sranja "bitches, bling, money" i slične kretenarije, to (uvijek) prolazi (doduše i kod nas potencijalno škakljivo i reakcionarno jer "nema love", nismo mi USA gdje svatko može ostvarit američki san, pa čak i ilegalno), a najbolji primjer je danas tzv. trap, petnaest godina kasnija fuzija pastirskog gangsta rapa, blebetanja random riječi i cajki, glazba koju sadašnji tinejdžeri obožavaju.

Jedini koji su uspjeli dalje i dulje egzistirat na toj sceni, jer su se prije svega "diverzificirali" u socijalno kvaziangažirane pjesmice koje nemaju veze sa rapom, (sa poprilično jugonostalgija-wokeastom potkom moram dodat - dobar primjer je evergreen hit hrv. radijskih urednika, tzv. "Nostalgična") su TBF.
Miki9 je offline   Reply With Quote