Citiraj:
Autor devaa
Ali ako već guraš nešto drugačije, prvenstveno se moraš pomiriti sa time da ti radiš u industriji zabave, što znači tvoja glavna misija je da me zabaviš, mislim ako želiš profitirati od igre, ako češ ti meni gurati neke društvene probleme i agendu kroz igru, odjebat ću je već na traileru...
|
Ovo je jedan od bitnijih razloga zašto je (tad kvalitetno) hrvatsko tržište rap glazbe nakon eksplozije scene početkom 2000ih nakon 2, max. 3g, implodiralo - ljudima se ne sluša konstantno o socijalnim problemima i "kak je sve oko nas u ku..cu", a u to je hrv. rap skrenuo (što je s intelektualne strane zapravo pohvalno, no ne i tržišno zauvijek unovčljivo), dobar primjer El Bahatee. Čak i da se pjevaju gangsta sranja "bitches, bling, money" i slične kretenarije, to (uvijek) prolazi (doduše i kod nas potencijalno škakljivo i reakcionarno jer "nema love", nismo mi USA gdje svatko može ostvarit američki san, pa čak i ilegalno), a najbolji primjer je danas tzv. trap, petnaest godina kasnija fuzija pastirskog gangsta rapa, blebetanja random riječi i cajki, glazba koju sadašnji tinejdžeri obožavaju.
Jedini koji su uspjeli dalje i dulje egzistirat na toj sceni, jer su se prije svega "diverzificirali" u socijalno kvaziangažirane pjesmice koje nemaju veze sa rapom, (sa poprilično jugonostalgija-wokeastom potkom moram dodat - dobar primjer je evergreen hit hrv. radijskih urednika, tzv. "Nostalgična") su TBF.