Citiraj:
Autor Night
Tu se određena izolacija može postići sa dva media konvertera i optikom između njih. Jedan ide u providerov modem, drugi prema lokalnoj mreži. Pa kad dođe prenapon po koaksu izgorit će kabelski modem i eventualno jedan media konverter, ono iza ima šanse da se izvuče. Ako prenapon ne preskoči na struju sa koaksa u modemu.
|
Ovo je idealno i najpametnije rješenje za ovakve situacije. Da sam samo bio malo pametniji...
Svakako se coax eliminira i ide optika.
Citiraj:
Autor Nikky
Najčešće imaš 3 varijane:
1 - prošao si lišo i komp reživio
2 - sve radi osim mrežne koja je prdeknila i nema je više mi u Bios - u jer je ne detektira ali sve ostalo radi ok
3 - prdeknila mrežna i vuče mobo u kratki spoj, chip se grije .... e tu treba mrežni chip odlemiti / pametno "odvaliti" ... ako si dobro napravio imaš 2. situaciju
Ubaciš add-on mrežnu i vozi dalje.
Ako je nastradalo napajanje ili šta drugo onda imaš veselje ...
|
Ne stignem sve obavit uz posao/djecu i ostalo, jbg.
Napajanja su prva stvar koju samo testirao - sva su ispravna.
Probat ću kroz koji dan odlemit LAN chip sa ploče. Dobra prilika da upali lemilica na vrući zrak nakon godinu dana
Citiraj:
Autor mkey
Ma pustimo generalnu priču, niki. Mene zanimaju ova predmetna 2 stradala računala  Ako je taj udar prošao toliku opremu i došao do matične, teško mi je povjeravati da je sve stalo na NICu.
|
Reka bi Ričard: Kur*ina
Na x86 routeru spalilo intelovu 4port karticu - ostatak je OK, ubacio novu i sve radi.
Server je pak mrtav ko zgažena mačka; Supermicro ploča sa 5 portova umrla, nema nigdje vidljivih rupa po čipovima. Memorija OK, diskovi OK, HBA je OK - ali proc nemam gdje testirat.
Za PC još čekam da nabavim ploču (intel 14th gen) da mogu testirati ostale komponente. Ploča je evidentno mrtva.