View Single Post
Staro 27.08.2024., 16:17   #3578
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Tomek mi je reako da napisem ovde, long shot je issue ali eto.

Uglavnom, koristio sam na RPIju prije jedan projekt u pythonu koji koristi OpenCV, pristupi sa njim kameri i radi nesto sa tim podatcima.
Neznam što sam namještao da to radi ali radilo je prije cca godinu dana, nije bilo walk in the park al je bilo ok dalo se upogonit.

E sad problem je nasta prvo zbog nekih novih python/rpi virtual environemnta ali to sam uspio rijesti da se zbuilda.
Veci problem je nastao sto je RPi uklonio opciju za Legacy Cam, a mislim da mi je tako radilo prije, i ostavio je samo libcameru.

Pokusao fejkati to ko v4l2 koištenjem libcamerify python3 ali izgleda da su makli i /usr/lib/aarch64-linux-gnu/libcamera/v4l2-compat.so file pa to ne radi

onda sam chatgptao i probao
sudo modprobe v4l2loopback
no opencv2 i dalje ne vidi ništa da je v4l2loopback napravio, iako ima nekih deviceova u /dev/video.
Sad jeli to zbog tih virtualnih environmenta ili je to zbog neceg drugog il treceg pojma neman, ali znam da je radilo, sad ne radi.

btw ima i za windows exe te skripte i samo ga upalis i radi ali zelim rpi hq kameru jer je bolja od webkamere i prakticniji mi je rpi od webcama i laptopa

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 27.08.2024. u 16:59.
OuttaControl je offline   Reply With Quote