View Single Post
Staro 27.08.2024., 11:53   #3
=EVO=
Registered User

=EVO='s Avatar

Datum registracije: Nov 2023
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
jao.

kad saniraš štetu zatraži optički priključak ili si sam napravi bridge sa utp-a na optiku i nazad.

ps ma kuda vam ide taj coax da je takvu štetu napravio? zar nije coax unutar zgrade samo i uzemljen u prizemlju di je hfc ormarić?
Jedan od razloga što želim optiku je baš taj, da izbjegnem ova sranja, jer se već događalo. Zvao HT jutros, sad mi javili da mi oni mogu ponuditi, čekam ponudu.
EDIT: može li se preko HT optike dobiti bridge (do sada sam to imao preko A1 docsis-a)?

U pitanju je obiteljska kuća. Coax ide kroz zemlju, šahtama koje je HP postavljala u ono vrijeme (90tih godina). Nije samo kod mene, svima u susjedstvu je spaljeno sve što je bilo na modemu. I da, uzemljen je na ulazu u kuću odakle se dijeli na dva stana. Udar groma nije bio u neposrednoj blizini već daleko, ali tako je i zadnji put bilo; udarilo je nekih kilometar od nas i opet nam svima sve spalilo.
Ja ko idiot godinama bježim od WiFi-a i koristim ga samo za ono što moram, i sad mi se ovo dogodi da preko kabela umre sve. Pojest će me stres, a o trošku da ne govorim...
Zato sad i gledam koje su mi opcije i mogu li ikako tražiti neku refundaciju od operatera (bar dijela) opreme koja je spaljena.

Zadnje izmijenjeno od: =EVO=. 27.08.2024. u 12:22.
=EVO= je offline   Reply With Quote