View Single Post
Staro 13.08.2024., 18:16   #256
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Pa gledao si u njega na mom kompu... jos sam ti rekao da se kamera gleda preko Reolink programa/clienta.
Ih, kad je to bilo, tko bi se sjetio...

Citiraj:
Mozes kroz razne media player-e koji podrzavaju network playback ( recimo PotPlayer ) i otvoris RTSP 4K stream zeljene kamere ili NVR-a i taj player ima opciju snimanja ali snima max u x264 codecu i birata snimanja ti je dost nesto oko 4000 kbps za odlican kvalitet snimaka, ostale opcije sto se tice rezolucije ili FPS-a kamere ostavis stock postavke ( same as input ). Ton mos ostaviti isti ili da kod snimanja prekodira u FLAC.
Dobar je client, ostavit ću radije njega nego se zezati playerima.

Citiraj:
Sto se tice bas samog skidanja snimaka koje su na NVR-u ako si u Reolink clientu sve postimao da se snima 4K main stream, isti bi trebao moci skinuti kada se preko weba logiras u NVR ( ne pojedinu kameru ).
Probao, u clientu su iste postavke kao na web UI, ali svejedno ne mogu ni odabrati ni skinuti 4k snimak.

Citiraj:
Ista stvar je i sa mobitelom, mozes birati od gledanja min, mid ili max kvalitet i isto tako mogu birat koji kvalitet snimke cu skinuti na isti ali to su kamere koje imaju SD card u sebi pa sad opcije za mobitel -> NVR moras sam vidjeti koje imas.
Na mobu mi ne treba app jer onda moram instalirati i VPN client za upad u mrežu jer sam NVR-u zabranio izlaz na net.

Citiraj:
Sve ti je u redu sa B800 kamerama, nije to njihov bug nego je problem u Reolink clientu. Isprobao sam sa 5-6 razlicitih 2k/4k kamera i uvijek je isto. Sve verzije clienta nakon v.8.8.5 imaju taj "bug". Sve verzije clienta nakon v.8.8.5 imaju bolje hardware decodiranje bilo x264 ili x265 streama u vidu da je cpu zauzece minimalno tj. do 5-6% ako racunalo nista ne radi ali slika je ocajna, boje su manje zivopisne, idu na mat, svijetlina nije dobra, kontrast i ostrina su na deafultnim postavkama prejaki i auto opcija slike ( Color Day Mode ) ne radi dobro isto kao i auto na Black & White. Dnevna slika je globalno i dobra ako nema puno zelenih travnatih povrsina ili dosta drveca, zivice itd... ako ima to nema veze sa stvarnim prikazom boja.

Reolink client v.8.8.5 vise trosi proc iako radi uredno hardware decoding ali boje su na stocku i opcenito slika je bolja. Probaj si ovako postimati u reolink clientu:

Display: Color Day Mode - manual 128/128. Onda gore pod Advanced na klizacima podesis osvjetljenje, kontrast, zasicenje i ostrinu dok ne dobijes sliku po svom ukusu.

Display: Black & White - manual ali onda sa 128/128 pod Black & White po noci osvjetljenje digni na vislje vrijednosti a Shadows spustaj oko 15-80 tj. ovisi dali koristis IR od kamere ili imas IR reflektor ili koristis oboje zajedno ( IR kamere + IR reflektor ). Znaci ne diras po noci Advanced vrijednosti na klizacima koje si preko dana podesio nego se igras samo sa Black & White Shadows i Brightness!
Takva slika je bila i prije nego sam krenuo koristiti client, vidim blještavi prozor i balkonska vrata, a ovo ostalo skoro u totalnom mraku. Kako može biti onda do clienta?

Neke kamere sam namjestio upravo kako si rekao, neke na 128/160. Za B&W čekam noć pa ću i to. Hvala još jednom.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305