Citiraj:
Autor domy_os
nije mi uopće palo na pamet instalirati Reolink Client
|
Pa gledao si u njega na mom kompu... jos sam ti rekao da se kamera gleda preko Reolink programa/clienta.
Citiraj:
Autor domy_os
Nisam računao da preko weba ne mogu ni skinuti 4k, ako već ne mogu gledati.
|
Mozes kroz razne media player-e koji podrzavaju network playback ( recimo PotPlayer ) i otvoris RTSP 4K stream zeljene kamere ili NVR-a i taj player ima opciju snimanja ali snima max u x264 codecu i birata snimanja ti je dost nesto oko 4000 kbps za odlican kvalitet snimaka, ostale opcije sto se tice rezolucije ili FPS-a kamere ostavis stock postavke ( same as input ). Ton mos ostaviti isti ili da kod snimanja prekodira u FLAC.
Sto se tice bas samog skidanja snimaka koje su na NVR-u ako si u Reolink clientu sve postimao da se snima 4K main stream, isti bi trebao moci skinuti kada se preko weba logiras u NVR ( ne pojedinu kameru ). Ista stvar je i sa mobitelom, mozes birati od gledanja min, mid ili max kvalitet i isto tako mogu birat koji kvalitet snimke cu skinuti na isti ali to su kamere koje imaju SD card u sebi pa sad opcije za mobitel -> NVR moras sam vidjeti koje imas.
Citiraj:
Autor domy_os
Izgleda da postoji neki bug s ekspozicijom na B800 kamerama. Auto mode je dosta mračan čim malo svjetla dođe na prozore. Stavim na manual pa vratim na auto i bude dobro.
|
Sve ti je u redu sa B800 kamerama, nije to njihov bug nego je problem u Reolink clientu. Isprobao sam sa 5-6 razlicitih 2k/4k kamera i uvijek je isto. Sve verzije clienta
nakon v.8.8.5 imaju taj "bug". Sve verzije clienta nakon v.8.8.5 imaju bolje hardware decodiranje bilo x264 ili x265 streama u vidu da je cpu zauzece minimalno tj. do 5-6% ako racunalo nista ne radi ali slika je ocajna, boje su manje zivopisne, idu na mat, svijetlina nije dobra, kontrast i ostrina su na deafultnim postavkama prejaki i auto opcija slike ( Color Day Mode ) ne radi dobro isto kao i auto na Black & White. Dnevna slika je globalno i dobra ako nema puno zelenih travnatih povrsina ili dosta drveca, zivice itd... ako ima to nema veze sa stvarnim prikazom boja.
Reolink client v.8.8.5 vise trosi proc iako radi uredno hardware decoding ali boje su na stocku i opcenito slika je bolja. Probaj si ovako postimati u reolink clientu:
Display: Color Day Mode - manual 128/128. Onda gore pod Advanced na klizacima podesis osvjetljenje, kontrast, zasicenje i ostrinu dok ne dobijes sliku po svom ukusu.
Display: Black & White - manual ali onda sa 128/128 pod Black & White po noci osvjetljenje digni na vislje vrijednosti a Shadows spustaj oko 15-80 tj. ovisi dali koristis IR od kamere ili imas IR reflektor ili koristis oboje zajedno ( IR kamere + IR reflektor ). Znaci ne diras po noci Advanced vrijednosti na klizacima koje si preko dana podesio nego se igras samo sa Black & White Shadows i Brightness!