Tema: Dupli broj
View Single Post
Staro 12.08.2024., 20:28   #1
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Dupli broj

Pozdrav, imam malo čudan problem. Ukratko, maloprije me zove čovjek i kaže da ga je sa moga mobilnoga broja zvao neki čovjek, navodno u ime neke firme, Trade tako nešto. Pošto nije mogao sa njim tada razgovarati rekao je da će ga kasnije nazvati. Nakon što je nazvao kasnije dobio je mene, a ja nemam pojma o čemu se radi. Mislio sam da sam slučajno otključao mob i nekako okrenuo taj broj, ali nisam. Gledam popis mojih poziva i njegovoga broja nema na popisu. Čovjek mi je na whatsapp poslao screenshot zaslona svoga moba gdje se vidi da je imao poziv sa moga broja u trajanju od 20 sekundi.

Sad ja mislim da se radi o nekoj novoj vrsti prevare. Da li je moguće da netko može nekako maskirati svoj broj u mreži sa mojim, tako da ljudima izgleda da dobijaju poziv sa moga broja i potencijalno varati ljude, prijetiti ili neke slične ilegalne stvari izvoditi. Naravno da sam zvao Telemach korisničku podršku i kad sam im sve ispričao i oni su iznenađeni, navodno takvih slučajeva još nisu imali. Savjetovano mi je da maknem svoj broj iz registra brojeva tako da blokiram ove što zovu za razne promocije itd.

Da li je moguće da je to neka greška na mreži, pa se slučajno tako poklopilo ili je nešto drugo u pitanju? Hvala
HAL 9001 je offline   Reply With Quote