View Single Post
Staro 03.08.2024., 23:21   #1948
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Mogu reći da se danas čudim kada vidim da netko radi kuću od cigli. Uglavnom prevladavaju betonare jer se rade brže i jeftinije. Osobno nikada ne bih stanovao u betonari.
Pa Opatija je sva betonska, počevši od plaže pa naviše

Sad ozbiljno - pošto mi je posao već 2+ godine vezan uz materijale u građevini, ovdje u mom gradu se i dalje u prosjeku 9 od 10 kuća zida ciglom, a tek tu i tamo poneka je 'betonjara'.

Zato sam nedavno doživio 'šok' - isporučivali smo jednom kanađaninu koji si je odlučio sagradit kuću ovdje za nadolazeću penziju sav materijal za istu - između ostalog 5 kutija posebne pur pjene i 3 šlepera wienerbergerovog porotherm profi sistema (https://www.wienerberger.hr/informac...-sistemom.html). Meni šok da netko s toliko love ide 'zidat' kuću pur pjenom (ovo je neka varijacija na temu, u smislu da oni to zovu dryfix a ne purpjena ), em je kuća ogromna tlocrtno, em ono, wtf, cijelu kuću zidat pjenom.... Da bi mi glavni i odgovorni izvođač radova rekao da je sazidao već dosta kuća unazad 2-3 godine tom metodom, da je to budućnost, što zbog kudikamo bržeg izvođenja radova, što zbog kojekakvih izolacijskih prednosti.
Ali ja sam i dalje pobornik klasičnog zidanja