Citiraj:
Autor tomek@vz
Heboga filozofirate oko tog fstaba ko da je raketna znanost a ne p**** dim kaj je u stvari.
|
9 od 10 puta kad sam dirao taj fstab, nesto sam pokvario, tebi je mozda to sve ultra jednostavno jer radis sa njim redovno ali meni nije jer niti znam sintaksu niti znam sta mu je bitno sta nije, a falijes li spejs, zarez, slovo, skrišio si sustav. Reka sam zadnji put kad sam isao automountati ssd da ga vise necu taknit dok ga ne naprave da bude "safe".
Citiraj:
Autor mkey
Tome služi recovery, pitaj me kako znam. Recovery ti je onaj frend koji ti sere nakon što se naroljaš i tri dana budeš nizašto. Sere, ali ti i pomogne kad treba 
|
A kako funkcionira recovery

ja sam samo stavio provided iso na disk i to ti je to. Moj sustav je u biti headless, spajam se preko mreze, kad se nesto skrsi shellyem ga ugasim i upalim pa nisam siguran da bi mi recovery tu sluzio?
Nadalje otkrio sam di je problem ali ne vidim rješenje, smbclient je u verziji 4.16 mijenjao previše toga i to je polomilo standardne implementacije koje koriste svi file manageri, zato invalid argument.
Rješenje je vratit se na 4.15 di to sve radi, ali za bookworm ne postoji 4.15 verzija, tako da mi ostaje cekati da se oni upgradeaju, i rucno kopirat sa diska do onda.
Privremeno rjesenje za narednih par godina dok se devovi dogovore je:
sudo mount -t cifs //192.168.1.2/Shared /mnt/temp