View Single Post
Staro 31.07.2024., 12:40   #3485
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Imam debian distribuciju (stellarmate) sa koje zelim preko file managera pristupiti windows shareu, koji je otvoren svima ko Anony.
.
Dakle probao sam defaulti pcmanfm, probao sam nautilus i probao sam thunar, sva tri daju istu gresku nakon sto kliknem ok na anonymous
Failed to mount Windows Share: Invalid argument

ALI smbclient se spoji bez problema i izlista mi direktorije:
smbclient //192.168.1.5/SHARED -N

Di je problem? Jel ima di nekih logova da vidim što to on pokušava? gvfs-backends je instaliran i pokusao sam pcmanfm upalit ko sudo, al onda dobijem "operation not supported"
Problem je potrgan desktop experience na takvim distrama. Ili ti neki paket fali da PacmanFM to moze automountat ali skoro uvijek je nekaj potrgano. mountaj u fstab kod boota i pristupaj mountanom folderu sa file browserom nakon sto se digne sve.

https://askubuntu.com/questions/1571...-share-on-boot

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Mene ne ide zadnjih dana, valjda mi loš horrorskop
Stari laptop koji sam dao članu obitelji, dual boot Win10 + Mint.
Instalacija je ono mint stanje (pun intended), sve standardno, sve radi ok, nikakvih dodatnih stvari što se tiče linuxa.
Sve to Mint upgrade lijepo odradio bez ijednog prigovora, reboot i nakon toga laptop diže samo Win
Mint si je ubio grub, nekako. Čak i ako iz EFI boot izbornika na početku forsiram boot s te particije, nula bodova, dobivam crni ekran.
Jbg, opet 15 min ekstra posla s boot USBom da rekreiram grub i vozi dalje miško

Secure boot ukljucen ili iskljucen? Ja sam imao peripetije sa OpenSuse Tumbleweed jer su usrali EFI boot loader (shim paket).
tomek@vz je offline   Reply With Quote