View Single Post
Staro 26.07.2024., 21:46   #112
tomycrosound
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
A jeee, pa sta ne rece da si isti password iz sms-a uspjesno koristio

Uvijek bude neka glupost u pitanju, taj setup je uvijek bio jednostavan na bakru. Ajde bitno da sad radi! Dok te ne prebace na RDK :P
“Jesam” al pod navodnicima, na njihovom routeru. Ja ukucam, pa nece da se spoji, a onda se nakon 5min spoji - vjerojatno tada povuce ispravan pass odnekud. Tko ce ga znat

EDIT: Nastavak priče,
Čitao po forumima kako neki ljudi na 800-900m od centrale imaju 50Mbps brzine, a ja sa 800m ni blizu i evo nakon xy godina uspijem s 25 download skočit na skoro 40Mbps.
Ukratko, priključak (mala kutijica HT) je na “staroj” kući. Na instalaciji unutra u toj staroj kući zalemio sam telefonski kabal koji putuje cca 20m do routera. Danas otvorim kutijicu, metodom eliminacije pronađem dsl žice, zakačim router kablićem direktno na ht kutijicu - download 40.5 mjeren na wifi. Istom metodom sam utvrdio da je već na instalaciji u staroj kući nakon 7-8m od priključka brzina opala na 25Mbps. Eliminirao tu instalaciju..
Sada imam neki od utp kablova (svaka parica ima posebno foliju oa ne znam koji je) jedno 7-8m, a zatim zalemljen onaj isti telefonski do routera. Brzina 36-38 u downloadu, 6 upload.
Raspisao se, a imam samo jedno pitanje - taj telefonski kabal ima 4 žice (koristim 2) koje su licnaste, nisu bakrene kao utp.
Koliko je to bitno, bih li profitirao da provučem jedan bakreni kabal od priključka do routera il se nije isplativo zafrkavat.
Slike redom jučer, danas na priključku i trenutna situacija

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.07.2024. u 14:38.
tomycrosound je offline   Reply With Quote