View Single Post
Staro 19.07.2024., 19:53   #3431
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Aaaa... ja davno prešao na integruše, preferabilno intel radi drivera, stabilnosti i potrošnje.
A sjeti se koliko je AMDu trebalo kad je otpilio proprietary i krenuo otvarati drivere da to skocka malo.
Imao sam tu nesreću da sam imao integrušu AMD APU u doba kad su prtljali s onim "islands" gpuima i u jednom trenutku sam izvisio - AMD otpilio njihov blob, na novoj verziji xorga i kernela radi samo radeonsi driver koji je bio u povojima... i tako narednih nekoliko godina dok se nije skockao radeonsi, pa došao amdgpu koji naravno nije bio official za moj APU (jerbo prestar) i eto bio sam pehista i nabo gpu generaciju koja nikad nije bila dobro podržana.

Jep. AMD je imao katastofa drivere - OSS i Closed Source. Zato sam uvijek ganjao nvidia grafulje do pred par godina sa sluzbenim nvidia driverom. Osim stucavica sa Optimusom sa sluzbenim driverima nisam imao nikakvih problema. Tu i tamo sam sprobao AMD grafu (HD 5770 je bila zadnja ak me sjecanje dobro sluzi) i nisam bio odusevljen. Zato sam kod trenutnog kompa namjernuo uzeo APU da vidim kak sljaka , par mjeseci nakon toga punokrvnu grafulju da tu i tam ipak nekaj odigram i iskreno - nisam ni sekunde pozalio. Pogotovo od kad je Wayland go-to standard. It just works .