View Single Post
Staro 10.07.2024., 10:22   #39
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Ajde bolje nemoj niti probati taj government edition.

Ponavljam i tu - moja preporuka je instalirati Education edition. Nema CDM u sebi, moš napraviti local account preko domain join metode, hrpa telemetrije ugašena po defaultu a ostatak se ugasi preko group policy, a dobiva updejtove i support ko normalne verzije OS-a naspram LTSC-a koji ipak nije namenjen za obične desktope.

Aktivacija dela ko i za sve druge verzije OS-a, tako da svaka metoda funkcionira, jel.
Šteta, ništa od spywareless instalacije. Ali ne bih ni skidao ISO sa torrenta ili nekog sumnjivog sajta, nego direktno od MSa kao što inače radim. Ježim se na one all-in-one ISOe sa torenata, to mi izgleda kao recept za dobiti cryptolocker ili postati dio botneta.

Mislim da se za Win11 local user može odraditi kroz unattend.xml datoteku u kojoj se može specificirati još hrpa toga, od skripti koje će pokrenuti do deinstalacije bloatwarea.

Ovo koristim za napraviti tu datoteku, onda ju je kod instalacije dovoljno dodati u root od ISOa, ali može i na dodatni USB stick jer Windowsi traže tu datoteku u rootu svakog drivea koji detektiraju. Tako sam složio za Win11 da trebam samo pokrenuti instalaciju, odabrati disk i idući korak je da me čeka desktop. Nema naklikavanja po tristo pitanja i muljanja sa accountima.

https://schneegans.de/windows/unattend-generator/
Night je offline   Reply With Quote