Citiraj:
Autor Mario92
Ajde bolje nemoj niti probati taj government edition.
Ponavljam i tu - moja preporuka je instalirati Education edition. Nema CDM u sebi, moš napraviti local account preko domain join metode, hrpa telemetrije ugašena po defaultu a ostatak se ugasi preko group policy, a dobiva updejtove i support ko normalne verzije OS-a naspram LTSC-a koji ipak nije namenjen za obične desktope.
Aktivacija dela ko i za sve druge verzije OS-a, tako da svaka metoda funkcionira, jel.
|
Šteta, ništa od spywareless instalacije. Ali ne bih ni skidao ISO sa torrenta ili nekog sumnjivog sajta, nego direktno od MSa kao što inače radim. Ježim se na one all-in-one ISOe sa torenata, to mi izgleda kao recept za dobiti cryptolocker ili postati dio botneta.
Mislim da se za Win11 local user može odraditi kroz unattend.xml datoteku u kojoj se može specificirati još hrpa toga, od skripti koje će pokrenuti do deinstalacije bloatwarea.
Ovo koristim za napraviti tu datoteku, onda ju je kod instalacije dovoljno dodati u root od ISOa, ali može i na dodatni USB stick jer Windowsi traže tu datoteku u rootu svakog drivea koji detektiraju. Tako sam složio za Win11 da trebam samo pokrenuti instalaciju, odabrati disk i idući korak je da me čeka desktop. Nema naklikavanja po tristo pitanja i muljanja sa accountima.
https://schneegans.de/windows/unattend-generator/