Citiraj:
Autor segregator
Daj nađi gdje sam ja spominjao da ATi utiče na performanse? : nono :
|
A spomenuo si onda ATI u tim farmama tek reda radi?
Citiraj:
Kad bi samo to bilo bitno, gdje bi se matrox ugrađivao? nigdje
|
Pricas pizdarije.
Citiraj:
Gigabajt rama? 16 procesora? Ajmo radije na ATI-ja i 4gb video rama pogonjenih sa 64 grafička čipa
|
2000. godine? Nisam primjetio to tada, moram ti reci. Pogotovo ne na jednoj kartici. No, uvijek me mozes razuvjeriti...
Znas li o cemu mi pricamo ovdje?
Hyperthreading? OS Windows? Kakva je to igracka? Hmm, da vidimo, kada si vec zapeo za ATI, koji je nebitan u cijeloj prici, mozes baciti oko na SGI-eve VAN-ove sa Prism sistemima od 256 Itaniuma i do 3TB RAM-a. Ili na Unisysove ClearPath masine koristene za vizualizaciju, cije me je specifikacije strah napisati. A onda su tu Sun i IBM koji za svoje potrebe koriste vlastite 3D akceleratore. U Crayu koji se koristi za klimatske modele takodjer nisam vidio ATI. Kada bolje razmislim, nema ih ni u NEC SX serijama a niti u Fujitsu VPP5000 masinama koje se koriste za meteoroloske modele. I tako u nedogled...
Kada si vec zapeo za taj ES, pogledaj malo povise kako izgledaju njihove ozbiljne masine. Jer ovo ostalo nije nikakava prevelika pamet nego cluster vulgaris sa malo jacim karticama i ATIjevim chipovima. E, pa kad pogledas njihove bolje, vidjet ces da se taj ATI ne spominje vise nigdje. Vjerojatno se i koristi, ali to nikome nije bitno, cak ni toliko da bi ga spomenu.
Citiraj:
Probaj se malo o ATI-ju raspitati šire, a ne samo pratiti Tomica hardware
|
Hvala, moje "znanje" u ATIju i slicnim drvosjeckim kompanijama je dovoljno da znam kako bi se trebale baviti onime sto najbolje znaju - playstationom.
Citiraj:
"X800 line of cards could support up to 256 cores operating together with each card capable of addressing 1GB of memory."
|
Zaista prekrasno, ali koga briga u ovom slucaju? Moj Wildcat 4k koji imam doma datira iz 1999. Formalno pravno, na sebi sadrzi 5 procesora koji su rasporedjeni na dvije kartice. Uz to, postoji mogucnost dodavanja 4 dodatna PCI geometrijska akceleratora koji ima, po prilici, jos najmanje 5 procesora po kartici. Dakle, u full konfiguraciji, taj Wildcat komplet 1999. raspolaze s ~25 grafickih procesora po jednom PC racunalu i vise od 100njak MB RAM-a. Ne znam zasto bi bilo cudno ovo sto si napomenuo, kada je samo godinu dana kasnije od ovoga 3DFX bio u stanju izvesti 32 VSA-100 chipova _po kartici_ (AFAIK, samo je ona 16 chipna Aalchemy kartica "izniknula"). 5-6 godina kasnije, ovo bi trebao biti logicni nastavak trenda porasta. Ne vjerujem da nVidia nije sposobna napraviti nesto slicno.