View Single Post
Staro 04.07.2024., 14:39   #43
betruger988
Registered User

betruger988's Avatar

Datum registracije: Jul 2024
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
jako me nervira ovaj A1 uređaj sa slike

užasno je spor i žao mi je da sam ga kupio, no kako imam apple tv a na njemu u storu nem A1 Xplore app, moram imat neki android box

dal mogu nabavit recimo chromecast 4 i maknut ovaj kriminalni a1 uređaj?

edit: hmm chromecast 4K nema lan utor, volio bi neki uređaj a da ima
Ja sam A1 XPLORE tv aplikaciju koristio na LG OLEDu sa LG tv webOS sustavom, to mi se ne sviđa jer kod svakog paljenja tv-a moram manualno paliti aplikaciju i ne mogu narediti da se TV-upali i pokreće sam aplikaciju, uz to, aplikacija je katastrofa, šaltanje programa je sporo i ništa od toga mi se ne sviđa. U principu sam tražio isto što i ti, stb koji je povezan kablom a ne želim plaćati mjesečnu pretplatu A1 još i za stb... Imao sam jedan chromecast 4K koji je teoretski moguće spojiti mrežnim kablom ali ti za to treba usb dongle koji ima usb-c utor sa power passthrough i LAN port na sebi (ili adapter posebno) a takvi donglovi su u pravilu skuplji.
Na kraju sam nakon malo istraživanja i čitanja recenzija kupio Xiaomi TV Box S 2nd Gen (OS na njemu je Google TV isto kao na Chromecastu), ima usb utor na sebi i u njega sam piknuo usb to ethernet adapter (njega sam imao otprije)... Mreža funkcionira preko kabla besprijekorno, budući je na njemu usb 2.0 brzina koju imam je teoretski limitirana na 480Mbps a u praksi cca 330Mbps up i oko 300mbs down, što je i više nego dovoljno za XPLORE tv, youtube, netflix i sl.
Taj box možeš kupiti online za 50€ a dostupan je posvuda i u retailu, meni se nije dalo čekati par dana na isporuku pa sam ga kupio u trgovini za 65€.
Ono što je kod njega dobro je da mi je na njemu A1 XPLORE tv upaljen stalno, uopće ga ne gasim, sve druge aplikacije (youtube, netflix) koristim i dalje direktno sa TV-a na LG webOS. Kad ugasim tv i upalim nakon xy sati automatski mi pokazuje hdmi1 ulaz gdje mi je taj Xiaomi box a na njemu mi radi aplikacija.
Još je i dobra stvar što moj TV i Xiaomi box podržavaju HDMI-CEC pa A1 programe mogu šaltati sa daljinskim od TV-a, daljinski od Xiaomia uopće ne koristim.
Aplikacija na Xiaomi tv boxu radi puno bolje nego na LG webOS tvu, prebacivanje programa je gotovo instantno, jedino kod prvog paljenja treba cca 5-10sec da sliku sa nekog low-res streama prebaci u HD i dalje svako šaltanje je odmah u HD, bez greške. Ne reklamiram Xiaomi vjerujem da postoji još android/GoogleTV boxova koji rade isto to (nVidia shield je apsolutno najbolji, nokia 8010 npr, oni imaju čak i svoj LAN port), ali za te pare nisam pronašao ništa drugo ovako lako dostupno a da odrađuje što treba.